Prințul Philip a plecat acasă, după două zile de spitalizare

Soțul Reginei Elisabeta a II-a, în vârstă de 96 de ani, a fost externat astăzi din spitalul King Edward VII, după ce a fost internat de urgență timp de două zile, din cauza unei infecții. Reprezentații Casei Regale Britanice au declarat că Prințul Consort a ajuns la spital, marți spre miercuri seara, după ce a participat alături de Regină și de ceilalți membrii cu sânge regal la deschiderea curselor de cai Royal Ascot, ca o măsură preventivă.

S-a internat din cauza unei infecții.

Aceleași surse au declarat astăzi că Philip a plecat acasă și că nu a avut probleme grave de sănătate, fiind internat ca o măsură de precauție. A părăsit spitalul privat pe o ieșire mai retrasă din spate, întorcându-se la Windsor cu mașina pentru a se odihni. A fost internat doua zile, însă a ratat deja o mulțime de evenimente oficiale, printre care Deschiderea Parlamentului, eveniment în cadrul căruia fiul său Charles l-a suplinit, dar și a doua zi de Royal Ascot. Charles a însoțit-o pe regină și ieri după-amiaza la cursa de cai, alături de ei fiind și soția acestuia, Camilla.

Marti a participat la Royal Ascot, alături de Regina Elisabeta.

La începutul lunii trecute Prințul Philip și-a anunțat retragerea din viața publică și faptul că renunță la responsabilitățile regale începând cu toamna aceasta, poate tocmai din cauza vârstei înaintate – a împlinit 96 de ani pe 10 iunie, dar și din cauza problemelor de sănătate. Așa că știrea despre spitalizare a fost îngrijorătoare, în ciuda faptului că reprezentanții de la Palatul Buckhingham au declarat miercuri că Prințul Philip este într-o stare bună la spital.

La Royal Ascot, Regina Elisabeta a fost ieri împreună cu Camilla și cu Charles.
Charles i-a ținut locul tatălui său la Deschiderea Parlamentului.

Foto: Getty Images

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA