Prințul Philip, soțul Reginei, se retrage din viața publică la 95 de ani

 

După numeroase speculații legate de starea de sănătate a Reginei Elisabeta sau cea a soțului acesteia, speculații infirmate rapid de palat, apare anunțul bombă: Ducele de Edinburgh se retrage din viața publică și renunță la responsabilitățile regale. Decizia a fost luată după o ședință secretă de urgență, iar comunicatul Palatului Buckingham a fost deja postat pe conturile sociale ale familiei regale britanice.

Regina Elisabeta a II-a și Prințul Philip

„Alteța Sa Regală Ducele de Edinburgh a decis că nu va mai participa la evenimente publice începând cu toamna acestui an. În luarea acestei decizii, Ducele are toată susținerea Reginei. Prințul Philip va participa, însă, la acțiunile deja planificate până în luna august, atât individual, cât și ca însoțitor al Reginei“, se arată în comunicatul palatului.

Este curios, totuși, că anunțul a fost dat cu atâta timp înainte de retragerea plănuită din toamnă și imedia după ce, noaptea trecută, publicația Daily Mail a anunțat că cei mai vechi asistenți ai Reginei au cerut o întrunire de urgență, la 10 dimineața, cu întreg stafful regal din toată țara, înainte de a face un anunț regal.

Elisabeta și Philip, la nunta lor din anul 1947

Evident că multă lume s-a așteptat să fie vorba de ceva tragic, cum ar fi decesul suveranei sau al soțului său. Din fericire, însă, este vorba doar de pensionarea Prințului Philip. La 95 de ani, era și cazul.

Cum probabil că Regatul se pregătește și de plecarea iminentă a prințului din această lume, având în vedere vârsta lui înaintată, noi vă invităm să descoperiți cine este, până la urmă, acest consort al Reginei, mai puțin cunoscut nouă, celor care îi urmărim pe membrii mai tineri ai familiei regale.

Philip, în rol secundar. Cum și-a cunoscut Regina Elisabeta soțul

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA