Prințul Philip va lua parte la ultima îndatorire regală

Palatul Buckingham a emis un comunicat oficial prin care a anunțat data ultimei îndatoriri regale a Prințului Philip. Așadar, după această dată, soțul Reginei Elisabeta se va retrage din viața publică și va apărea doar la evenimentele de familie extrem de importante.

Prințul Philip va lua parte pe 2 august la ultima îndatorire regală

Astfel, potrivit datelor oficiale, Ducele de Edinburgh va lua parte pe 2 august la ultimul eveniment public. Este vorba despre Captain General`s Parade, organizată la Buckingham Palace, în cadrul căruia Prințul Philip se va afla în rolul capitanului – general al Marinei Regale, poziție pe care o deține de 64 de ani.

Evenimentul e menit să marcheze retragerea Ducelui de Edinburgh, dar și să strângă fonduri pentru Royal Marines Charity. În timpul paradei, se va organiza un marș, un salut regal și trei urale pentru căpitanul general.

Casa Regală Britanică anunță că aceasta va fi ultima îndatorire regală a lui Philip, însă s-ar putea ca acesta să aleagă să mai apară, din când în când, în public alături de soția sa. ”Înălțimea Sa Ducele de Edinburgh a decis să se retragă, din această toamnă, din viața publică. În decizia lui, Ducele a avut parte de susținerea totală a Reginei”, anunța, în mai, un comunicat oficial.

Din 1952, Prințul Philip a luat parte la 22,219 îndatoriri regale solo și alte 637 vizite de stat. Sub patronajul său s-au aflat 785 de organizații, pe care, acum, le conduce Kate, William și Harry.

foto: arhivă

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA