Prinţul William ar fi fost gelos pe succesul proiectului fratelui său, Invictus Games

27 februarie, 2024

Un jurnalist britanic spune că Prinţul de Wales a fost surprins să vadă cât de bine au prins Jocurile Invictus şi că acolo a fost vorba clar de invidie.

Prinţul William nu credea că Harry va continua proiectul fără sprijinul Familiei Regale. Profimedia
Prinţul William nu credea că Harry va continua proiectul fără sprijinul Familiei Regale. Profimedia

Emisiunea specială a postului ABC News ,"Misiunea Prințului Harry: Viața, familia și Jocurile Invictus", care rulează acum pe Hulu, a folosit imagini din interviul recent al Ducelui de Sussex cu Will Reeve de la "Good Morning America". Acesta a fost realizat în timpul călătoriei sale în Canada cu Meghan Markle, pentru celebrarea unui an de la numărarea inversă a Jocurilor Invictus, cu ședințe anterioare pentru a explora istoria evenimentului, dar şi pentru a discuta despre relația lui Harry cu Familia Regală.

Robert Jobson a vorbit despre competiția sportivă adaptată la posibilităţile veteranilor și ale personalului de serviciu, ca fiind "pasiunea numărul unu" a Ducelui de Sussex. "A avut un mare succes încă de la început", a spus Robert Jobson. "Nu este ieftin, costă foarte mulți bani, iar el a reușit să continue să strângă acești bani în toată această perioadă, ceea ce este impresionant."

Tot el a sesizat şi felul în care a fost privit succesul lui Harry de către fratele său. "Cred că a existat un anumit grad de gelozie cu privire la cât de bine a mers. Cred că William a fost surprins de cât de mult succes a avut, de câți bani au fost investiți și de câte guverne s-au implicat", a adăugat Jobson.

Invictus Games, un proiect creat de Prinţul Harry

Jocurile Invictus au fost create în 2014 de Prințul Harry, acum în vârstă de 39 de ani, în calitate de patron al Fundației Regale a Ducelui și Ducesei de Cambridge și a Prințului Harry, organizația caritabilă a fraților regali și a lui Kate. Meghan, acum în vârstă de 42 de ani, s-a alăturat ca al patrulea patron, după căsătoria sa cu Prințul Harry în 2018. Când cele două cupluri și-au despărțit birourile în 2019, Prințul Harry și Meghan au părăsit The Royal Foundation și au plănuit să își creeze propria organizație filantropică, separat de Prințul William și de Kate. Apoi, prințul Harry și Meghan s-au retras din rolurile lor de membri activi ai Familiei Regale în 2020 și s-au mutat în SUA, dar Harry și-a continuat activitatea în cadrul Jocurilor Invictus.

Prințul William, tatăl său, Charles, și alți membri ai Familiei Regale au participat la prima ediție a Jocurilor Invictus, care a avut loc la Londra în 2014. Regina Elisabeta a contribuit la susținerea celui de-al doilea ciclu al evenimentului, apărând într-o scenetă comică alături de Barack și Michelle Obama şi de nepotul ei. Dar în ultimii ani, Familia Regală nu s-a mai implicat în eveniment.

Comentatoarea regală Victoria Murphy a declarat în cadrul emisiunii speciale de la ABC News: "Harry nu mai este un membru regal activ. Invictus nu se mai află sub umbrela organizațiilor din care Familia Regală face parte în mod oficial și, prin urmare, nu au mai menționat-o deloc de când Prinţul Harry s-a retras ca membru al Familiei Regale în activitate". Cu toate acestea, proiectul a continuat să se extindă şi să aibă un succes nesperat".

În România, Jocurile Invictus se află sub Înaltul Patronaj al Principelui Radu şi sunt sprijinite de Ministerul Apărării Naţionale.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg