Puțini au recunoscut-o pe doamna distinsă de lângă Rania. Cum arată acum Muna, soacra britanică a Reginei

12 iunie, 2024

Pe 9 iunie, la festivitățile care au prilejuit Jubileul de Argint al Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, familia regală hașemită s-a reunit în formulă completă la Amman.

Dacă figurile populare așezate în loja regală au fost cele ale regelui și ale Reginei Rania, Prințului moștenitor Hussein și soției acestuia, Prințesa Rajwa, la ceremonia care a culminat cu o paradă militară și un miting aviatic a luat parte și o doamnă distinsă, pe care puțini au putut-o identifica.

Regina Rania și socra ei Prințesa Muna profimedia 0880399816 jpg

Este vorba despre soacra Reginei Rania și mama Regelui Iordaniei, Prințesa Muna al Hussein, în vârstă de 83 de ani, o britanică pe numele ei adevărat Toni Avril Gardiner. Îmbrăcată într-o rochie tradițională orientală, într-o nuanță elegantă de vișiniu, Muna a fost o apariție discretă, așezată lângă Rania în loja regală.

Chiar dacă aparițiile ai în public s-au rărit, pe vremuri, mama actualului suveran era o figură foarte populară și interesantă. 

Povestea ei de dragoste cu tatăl lui Abdullah a început atunci când tatăl ei, ofițer în armată, a fost detașat în Iordania, în 1960. Toni a lucrat, în acea perioadă, ca asistent pe platourile de filmare ale peliculei Lawrence of Arabia.

În acest timp, Regele Hussein al Iordaniei a permis trupelor armatei să lucreze ca figuranți în film și a vizitat ocazional platoul, pentru a urmări progresul filmărilor. Curând, cei doi s-au întâlnit la o petrecere glamouroasă, acolo unde s-au făcut și prezentările.

La doar un an de la prima lor întâlnire din 1960, cei doi s-au căsătorit, pe 21 mai 1961, ocazie cu care britanica Toni și-a schimbat numele în Prințesa Muna Al Hussein.

Regele Hussein si Muna GettyImages 3062462 jpg

Imediat au venit și cei patru copii dăruiți de britanică regelui iordanian: actualul Rege Abdullah al II-lea, Prințul Faisal bin Hussein și prințesele gemene Aisha și Zeina bin Hussein.

Deși au avut o căsnicie trainică, timp de 10 ani, cuplul regal a divorțat în decembrie 1971, Prințesa Muna păstrând custodia celor patru copii. Mai târziu, aceasta s-a mutat într-un palat din orașul Hummar, care i-a fost dăruit de Regele Hussein și-n care aceasta a locuit în ultimii 50 de ani.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William, George, Charlotte și Louis foto profimedia 0883520310 jpg
Sarah Ferguson profimedia 0883026528 jpg
Printul William   GettyImages 2155662284 jpg
William și Kate tineri, Getty jpg
Prințul William Carole Middleton profimedia 0883021484 jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (2) jpg
Zara Tindall Royal Ascot jpg
Prințesa Leonor și Sofia profimedia 0883197255 jpg
Prințesa Beatrice și Ducesa Sophie jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei   Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj  jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza   Instagram jpg