Puțini au recunoscut-o pe doamna distinsă de lângă Rania. Cum arată acum Muna, soacra britanică a Reginei

12 iunie, 2024

Pe 9 iunie, la festivitățile care au prilejuit Jubileul de Argint al Regelui Abdullah al II-lea al Iordaniei, familia regală hașemită s-a reunit în formulă completă la Amman.

Dacă figurile populare așezate în loja regală au fost cele ale regelui și ale Reginei Rania, Prințului moștenitor Hussein și soției acestuia, Prințesa Rajwa, la ceremonia care a culminat cu o paradă militară și un miting aviatic a luat parte și o doamnă distinsă, pe care puțini au putut-o identifica.

Regina Rania și socra ei Prințesa Muna profimedia 0880399816 jpg

Este vorba despre soacra Reginei Rania și mama Regelui Iordaniei, Prințesa Muna al Hussein, în vârstă de 83 de ani, o britanică pe numele ei adevărat Toni Avril Gardiner. Îmbrăcată într-o rochie tradițională orientală, într-o nuanță elegantă de vișiniu, Muna a fost o apariție discretă, așezată lângă Rania în loja regală.

Chiar dacă aparițiile ai în public s-au rărit, pe vremuri, mama actualului suveran era o figură foarte populară și interesantă. 

Povestea ei de dragoste cu tatăl lui Abdullah a început atunci când tatăl ei, ofițer în armată, a fost detașat în Iordania, în 1960. Toni a lucrat, în acea perioadă, ca asistent pe platourile de filmare ale peliculei Lawrence of Arabia.

În acest timp, Regele Hussein al Iordaniei a permis trupelor armatei să lucreze ca figuranți în film și a vizitat ocazional platoul, pentru a urmări progresul filmărilor. Curând, cei doi s-au întâlnit la o petrecere glamouroasă, acolo unde s-au făcut și prezentările.

La doar un an de la prima lor întâlnire din 1960, cei doi s-au căsătorit, pe 21 mai 1961, ocazie cu care britanica Toni și-a schimbat numele în Prințesa Muna Al Hussein.

Regele Hussein si Muna GettyImages 3062462 jpg

Imediat au venit și cei patru copii dăruiți de britanică regelui iordanian: actualul Rege Abdullah al II-lea, Prințul Faisal bin Hussein și prințesele gemene Aisha și Zeina bin Hussein.

Deși au avut o căsnicie trainică, timp de 10 ani, cuplul regal a divorțat în decembrie 1971, Prințesa Muna păstrând custodia celor patru copii. Mai târziu, aceasta s-a mutat într-un palat din orașul Hummar, care i-a fost dăruit de Regele Hussein și-n care aceasta a locuit în ultimii 50 de ani.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Charles și Camilla la deschiderea de stat a Parlamentului, 17 iulie 2024, GettyImages (1) jpg
Felipe Juan Froilán FOTO Profimedia jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg
Familia Regala din Bhutan in desertul din Mongolia   Casa Regala jpg
Meghan Markle, Regele Charles și Prințul William  foto   Profimedia jpg
Pippa Middleton la Wimbledon profimedia 0889645741 jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Guernsey   Casa Regala (1) jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Sarah Ferguson, GettyImages jpg
Alina și Nicolae ai României Facebook jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
Leonor si Sofia mici in copilărie Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Infanta Sofia si Printesa Leonor la primirea echipei de fotbal a Spaniei   GettyImages 2162153799 jpg
Printesa Ghida Talal a Iordaniei si Regina Rania a Iordaniei   Instagram 3 jpg
Charlotte și Kate, Profimedia (2) jpg
Regele Charles si Regina Camilla in Jersey   GettyImages 2161540687 jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Charles și Donald Trump, GettyImages jpg