Rămas fără titlul princiar, Contele Nikolai al Danemarcei a luat o decizie drastică

31 mai, 2023

Încă din ianuarie, copiii mezinului Reginei Margareta a Danemarcei s-au văzut văduviți de titlurile princiare, fără o explicație publică solidă. Tot ce s-a transmis a fost că așa este cel mai bine, pentru o suplețe a monarhiei daneze.

Tânărul Nikolai cu bunica, Regina Margareta a Danemarcei
Tânărul Nikolai cu bunica, Regina Margareta a Danemarcei

De atunci, schimbările sunt frecvente în viața ”nedreptățiților”. Prințul Ioachim se mută cu familia sa în SUA, iar Contele Nikolai pleacă în Australia, cu iubita sa, Benedikte Thoustrup.

Studentul în vârstă de 23 de ani va studia la Universitatea de Tehnologie (UTS) din Sydney timp de un semestru de la 1 august până la 30 noiembrie.

Mutarea cuplului în Australia a fost confirmată publicației daneze B.T. de consilierul de presă Helle von Wildenrath Løvgreen.

Contele Nikolai este al șaptelea în ordinea succesiunii la tronul danez. Este fiul cel mare al Prințului Ioachim și al primei sale soții, Alexandra, Contesa de Frederiksborg, precum și cel mai mare nepot al Reginei Margareta a Danemarcei.

Prințul Ioachim și contesa Alexandra mai au un fiu în afară de Nikolai, pe contele Felix de Monpezat, în vârstă de 20 de ani.

A fost un an tulbure pentru familia regală daneză. În ianuarie, regina Margrareta și-a deposedat nepoții de titlurile regale în încercarea de a reduce dimensiunea monarhiei. Foștii prinți și prințese sunt acum denumiți Conți și Contese și adresarea este de ”Excelență”.

La acea vreme, regina Danemarcei a motivat că era o idee pe care o avea în vedere de ceva timp deja: ”Cred că va fi bine pentru ei în viitor. Acesta este motivul”.

Nikolai al Danemarcei este un model de succes și a pozat inclusiv pentru coperta Vogue. A fost starul lunii februarie al celebrei publicații, în 2022.

Atunci tânărul în vârstă de 23 de ani a apărut pe copertă purtând pantaloni roz şi o haină asortată, Dior, şi înconjurat de flori. Nikolai a vorbit în interviu despre cum este să fii un prinţ implicat în modă şi înscris la Şcoala de Afaceri din Copenhaga.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle Ducesa1, Profimedia PNG
Kate Middleton și Prințul William, apariție în Wales, pe 3 octombrie (9) jpg
Kate Middleton în rochie transparentă, Getty (5) jpg
Andrew si Charles jpg
Prințesa Ingrid Alexandra a Norvegiei, Getty (4) jpg
HSH Princess Charlene of Monaco, HSH Prince Jacques of Monaco, HSH Princess Gabriella of Monaco, Charlotte Casiraghi, Foto Profimedia jpg
Prințesa Rajwa și Prințul Hussein în vizită în SUA 2 foto Instagram png
Kate Middleton, distracție cu copiii din Kent, Foto Getty (8) jpg
Cuplul regal la balcon jpg
Regina Mathilde a Belgiei intr un total look Carolina Herrera   casa regala (2) jpg
site ul familiei regale jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Universitatea Titu Maiorescu   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (2) jpeg
Meghan Markle, Getty (8) jpg
Printul Harry si Charles jpeg
Harry și Eugenie, Profimedia jpg
Nicolae și Alina ai României Facebook jpg
Regele Charles Camilla jpg
Kate Middleton (29) jpg