Răsfățat în exil! Când e singur în Abu Dhabi, Juan Carlos e chemat la masă de niște spanioli de-ai lui

16 iulie, 2024

Fostul suveran spaniol e bine primit de compatrioții săi rezidenți în Emiratele Arabe Unite, care îl răsață cu cele mai bune preparate, făcute ca acasă.

Regele emerit are norocul de-a fi găsit câțiva spanioli în Abu Dhabi. FOTO: Getty Images
Regele emerit are norocul de-a fi găsit câțiva spanioli în Abu Dhabi. FOTO: Getty Images

În luna august se vor împlini deja patru ani de când Regele Juan Carlos a pornit spre Abu Dhabi, o destinație pe care a ales-o din aceste motive. Poate că la început suveranul a fost foarte prudent în vizitele sale pe scena națională, dar acum nu-și ascunde cuvintele. El revine ori de câte ori are chef, fie pentru a participa la regatele Sanxenxo, la aniversările descendenților săi sau pentru a merge la o nuntă, așa cum a făcut-o la nunta lui José Luis Martínez-Almeida și Teresa Urquijo.

Fostul suveran spaniol trăiește într-un adevărat lux în Emiratele Arabe Unite. Și nu exagerăm deloc! După cum a dezvăluit biografa regală Pilar Eyre pe blogul său din „Lecturas", monarhul se învârte în jet set-ul lumii arabe și în fieful „marilor averi internaționale cu care a fost asociat anterior, de la Karim Agha Khan la Rothschild", a spus jurnalista, subliniind nume care merg „de la Putin la Clinton sau regii gazului și petrolului".

Dar, cu toate că e înconjurat de lux și oameni serviabili, Regelui Juan Carlos îi este dor de Spania, ceea ce este evident având în vedere că este „țara sa", dar îi e dor și de „mâncarea de acasă”. Și nu e un secret pentru nimeni faptul că soțul Reginei Sofia este un bun gurmand și un pofticios. Așa că, pentru momentele în care simte nostalgia gastronomiei spaniole, avea nevoie de cineva care să se priceapă să i-o prepare. Cum, nu are propriul bucătar spaniol în Abu Dhabi? Ei bine, asta nu. În schimb, regele emerit a găsit în Abu Dhabi un local care i-ar fi deja preferat. Acest lucru a fost relatat de "Vanitatis", care menționează că restaurantul 99 Sushi Bar este unul dintre cele mai vizitate de către tatăl Regelui Felipe și de unde mai și comandă diverse feluri de mâncare pentru a-i fi aduse acasă.

De remarcat că această locație care a găzduit personalități precum regizorul James Cameron sau fostul președinte francez Nicolas Sarkozy, are o amprentă spaniolă, în ciuda activității sale în domeniul mâncării japoneze contemporane. Și, de pildă, în meniu se spune că au cel mai bun ton roșu din lume, care provine din strâmtoarea Gibraltar și a pescuit în largul plajelor din Tarragona.

Și, întrucât vorbim despre un rege, compatroții săi spanioli care dețin localul l-au invitat să vină la masă ori de câte ori se simte singur și are nevoie compania unor oameni veseli, ca spaniolii lui de-acasă.

FOTO: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Trooping The Colour 2017 jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg