Răspunsul categoric al lui Harry, când a fost întrebat dacă își va relua îndatoririle regale

22 februarie, 2024

În urma problemelor de sănătate ale Regelui Charles, monarhia britanică se află într-un impas, căci membrii săi sunt din ce în ce mai puțini. Tocmai de aceea, se vehiculează intens ipoteza potrivit căreia Harry și-ar relua sarcinile regale. Este posibil așa ceva?

printul harry profimedia jpg

Nu există niciun semn concret că fiul ”rătăcitor” ar putea fi însărcinat să reprezinte monarhia.

Ba mai mult, presa britanică nici nu vrea să audă de Harry. Și în cel mai ostentativ mod, îi reamintește ce spunea el însuși cu circa un an în urmă.

Pe atunci, în timpul unui interviu la Good Morning America, s-a discutat ipoteza revenirii sale viața regală. Interviul a avut loc în ianuarie anul trecut, când Prințul Harry își promova autobiografia ”Rezervă”.

În prezent, Regele Charles și-a mai selectat treburile regale, căci este nevoit să treacă prin tratamentul deloc ușor care se administrează împotriva cancerului. De asemenea, și Prințesa de Wales a rămas pe tușă, operată fiind tot în ianuarie. 

Dacă este un moment când monarhia britanică ar avea nevoie de oamenii săi, acela ar fi acum. Tocmai de aceea se discută atât de intens revenirea lui Harry.

Mulți experți regali iau în calcul varianta ca mezinul lui Charles să se întoarcă în Anglia, măcar provizoriu. Cât este de fezabil? Chiar dacă el ar vrea, William nu dă semne că și-ar întâmpina fratele cu brațele deschise, deși exact ăsta ar putea fi liantul dintre ei, care să le aducă mult așteptata împăcare.

Ei bine, în cadrul acelui interviu, Harry a spus clar, cu subiect și predicat: ”Nu, nu cred că acest lucru ar putea fi vreodată posibil.”

Totuși, după cea mai recentă vizită a sa la Londra, Prințul Harry și-a mai schimbat viziunea.

Conform Page Six, care a scris informația în exclusivitate la începutul săptămânii, mezinul Harry, care este al cincilea pe linia de succesiune la tron, ar fi dispus să-și reia îndatoririle regale, dacă i se va cere.

Palatul însă nu ia în calcul opțiunea: Surse regale susțin pentru The Daily Mail că nu există „o cale de întoarcere” pentru Ducele de Sussex, după plecarea sa și a soției Meghan Markle în 2020 și a atacului lor continuu împotriva familiei regale, care a urmat.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry Foto GettyImages 1 jpg
Regele Charles la expozitia florala a Royal Horticultural Society   Casa Regala britanica (4) jpg
Noua Regina Maori din Noua Zeelanda Kuini Nga   Getty Images, Profimedia jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Printul Hisahito al Japoniei si mama sa, Printesa Kiko, si tatal sau, Printul Fumihito de Akishino  profimedia 0894784690 jpg
regi și prinți cu barbă  foto   GettyImages jpg
Kate, William, George, Charlotte și Louis GettyImages 1243027787 jpg
Regina Mary și Regele Frederik, Profimedia (7) jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (2) jpg
Prințul William Foto Getty Images jpg
Ducesa Sophie la Ziua Ordinului Jartierei Foto Getty Images (3) jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg
Printesa Anne, Regele Charles si Regina Consoara Camilla   profimedia 0746361096 jpg