Război total între fiii Prințesei Diana. Cum s-a ajuns la ruptura de astăzi?

28 ianuarie, 2023

Cine n-a trăit sub pământ cunoaște foarte bine, deja, ofensiva mediatică pe care-a început-o Harry împotriva propriului frate.

Harry William Diana GettyImages 1246177702 (2) jpg

Dezvăluirile lui bombă din volumul Spare au făcut victime în ambele tabere

Cartea de memorii a Prințului Harry a depășit, deja, toate recordurile de vânzări în toate țările vorbitoare de limba engleză. Și cum să n-o facă, căci volumul Spare/Rezervă te lovește, în cele 410 de pagini ale sale, cu dezvăluiri pe care le credeam, până acum, incompatibile cu scorțoasa casă regală britanică.

Cumva, într-un fel metaforic, Harry i-a dezbrăcat pe toți membrii familiei sale de acele aparențe publice impenetrabile și i-a făcut mai umani, scoțându-le, însă, în evidență doar defectele. Că William este iute la mânie și agresiv fizic, că mama vitregă Camilla e perfidă și periculoasă, iar Kate, invidioasă și imposibilă. Asta scrie Harry în cartea lui, iar noi încercăm să nu luăm de-a gata afirmațiile care vin doar dintr-o singură tabără, în timp ce partea “vătămată” preferă să se abțină.

O lume întreagă a fost surprinsă, la începutul lunii ianuarie, de acest Prinț Harry dezlănțuit, care nu s-a purtat deloc cu mănuși nici în cartea sa cu dezvăluiri dintre cele mai intime, nici în valul de interviuri care au precedat lansarea acesteia în librării. Atacul asupra lui William și asupra lui Kate a fost unul total și a venit chiar înainte ca Prințesa de Wales să aniverseze 41 de ani, pe 9 ianuarie.

Că viitoarea Regină a Angliei a fost extrem de afectată de faptul că Harry a ales să spele rufele murdare ale familiei a fost evident din tăcerea totală de pe rețelele sociale ale palatului britanic, de ziua ei. De obicei, aniversarea prințesei era marcată de o poză nouă cu aceasta sau de un gând bun, postat în numele ei, pe pagina de Instagram a Palatului Kensington. Nu și anul acesta. Nu și după ce Harry i-a dat acesteia lovitura de grație, descriind în cartea sa faimosul episod cu rochia de domnișoară de onoare a Prințesei Charlotte de la nunta Ducilor de Sussex, din 2018.

Harry susține că Prințesa de Wales i-a trimis un mesaj lui Meghan în care îi spunea, foarte nemulțumită, că rochia de domnișoară de onoare a lui Charlotte este prea mare pentru fetiță și nu îi vine bine, iar acest lucru a făcut-o pe fiica ei să plângă. După ce Meghan i-a răspuns tăios să vină cu Charlotte la croitorul ei de la Palatul Kensington pentru a-i modifica rochia, așa cum fac și celelalte mame, Kate i-a sugerat că aceasta ar trebui refăcută cu totul. Până la urmă, cele două cumnate au ajuns la un acord, însă publicarea acestei discuții cu siguranță nu i-a picat bine lui Kate Middleton, de felul ei foarte discretă cu ceea ce se întâmplă în culisele vieții de familie.

A mai fost, bineînțeles, și acea dezvăluire care-a lăsat o lume întreagă fără grai. Ducele de Sussex îl acuză, nici mai mult, nici mai puțin, pe fratele său că l-a lovit. Totul a început după o ceartă între Harry și William pe tema soției primului, Meghan Markle. Prințul Harry scrie că fratele său a criticat căsătoria lui cu Meghan Markle - și că Prințul William a descris-o pe soția ducelui ca fiind „dificilă”, „nepoliticoasă” și „abrazivă”. După acest schimb tăios de replici, ar fi urmat o altercație fizică.

„William a lăsat jos [un pahar cu] apă, m-a jignit, apoi a venit spre mine. Totul s-a întâmplat atât de repede. M-a prins de guler, rupându-mi lanțul de la gât, și m-a trântit la podea. Am aterizat pe castronul câinelui, care a crăpat sub mine, iar bucățile rupte din acesta m-au tăiat. Am stat acolo o clipă, năucit, apoi m-am ridicat în picioare și i-am spus să iasă.”

Cine s-ar fi așteptat vreodată ca cei doi frați odată nedespărțiți să ajungă în acest punct? Și cine mai îndrăznește să creadă într-o împăcare între ei?

Pentru William, Harry pare că nu mai există, oricum. La prima lui apariție publică din 2023 alături de Kate Middleton, la inaugurarea unui spital din Liverpool, William a reușit să se țină tare pe poziții atunci când un reporter l-a întrebat direct: ”Alteță, ați avut prilejul să citiți cartea fratelui dv.?”. Prințul de Wales l-a ignorat complet pe acesta și-a fost surd la orice altă tentativă de-a scoate de la el o replică pentru toate bombele detonate de Harry. Singura speranță de reconciliere vine de la Regele Charles, chiar dacă Harry a depășit limita și-a atacat-o în cartea lui și pe soția acestuia, Camilla. Deși șansele sunt infime, admiratorii regali tot speră într-o reuniune a familiei regale la mult așteptata încoronare a lui Charles.

În aprițiile sale TV, Harry a refuzat să spună clar dacă se va alătura familiei sale la acest eveniment: „Sunt multe lucruri pe care le pot ierta, dar trebuie să existe niște conversații pentru a putea vorbi de o reconciliere. Se pot întâmpla multe până atunci. Ușa este mereu deschisă, mingea este în terenul lor”. Poate că cel care suferă cel mai mult de pe urma acestui război incredibil între Harry și William este singurul lor părinte rămas în viață. Chiar Harry este cel care îl citează pe tatăl său spunând următoarele: „Vă rog, băieți, nu faceți din ultimii mei ani un chin!”. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Christian al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză (2) jpg
Prințul Nikolaos al Greciei și Prințesa Tatiana Foto GettyImages (5) jpg
Kate Middleton, Prințesa Charlotte  foto   Getty jpg
Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0867505361 jpg
Kate Middleton și Prințul Louis  foto   GettyImages jpg
Regina Letizia a Spaniei, GettyImages (4) jpg
Regele Juan Carlos la regata   profimedia 0857530431 jpg
FotoJet Harry și Louis jpg
Prinţesa Haya de Iordaniei si Sarah Ferguson la evenimentul Fundatiei Maiden Factor   Instagram (7) jpg
Prințesa Beatrice și Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages jpg
Harry și William în uniforme, GettyImages jpg
Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg