Record la licitație! Cu cât a fost vândută rochia purtată de Prințesa Diana la o cină în Florența, 1985

19 decembrie, 2023

Rochia lungă creată de Jacques Azagury pentru Prințesa Diana a ajuns la un preț de unsprezece ori mai mare decât cel estimat, la o licitație care a avut loc recent.

Printesa Diana record rochie licitatie jpg

O rochie purtată de Prințesa Diana în 1985 a bătut un nou record în materie de modă, fiind vândută la Hollywood pentru o sumă de 11 ori mai mare decât prețul estimat. Rochia de seară din catifea neagră, lungă până în pământ, a fost vândută la Julien's Auctions pentru suma totală de 1 148 080 de dolari americani (1 040 000 de euro).

Aceasta fusese estimată anterior de experți ca fiind susceptibilă de a se vinde cu 100.000 de dolari. Acum, articolul vestimentar a devenit cea mai scumpă rochie purtată de Prințesa Diana și vândută la licitație.

Până acum, cea mai scumpă rochie a Prințesei Diana vândută la licitație a fost una din catifea, purtată în 1991 și realizată de Victor Edelstein. Aceasta a fost vândută cu 604.800 de dolari la o licitație din ianuarie. 

Totul despre rochia Prințesei Diana, vândută cu peste 1 milion de euro la licitație

Prințesa Diana a îmbrăcat inițial rochia în Italia, în 1985, în timpul unui turneu regal alături de soțul ei de atunci, Charles, Prinț de Wales, și din nou la Vancouver Symphony Orchestra, în 1986.

Acest obiect de colecție a fost construit cu o țesătură aleasă de Jakob Schlaepher, un comerciant de textile de renume mondial, și a fost prevăzut cu stele metalice brodate cu grijă de către echipa de design de la Jacques Azagury.

Fusta de balerină a fost considerată o aluzie la sponsorizarea Baletului Național Englez și la dragostea sa pentru dans. Prințesa Diana a continuat să poarte mai multe piese Jacques Azagury cât timp a făcut parte din familia regală, iar designerul de modă marocano-britanic i-a creat rochia de mireasă pentru nunta cu Charles, în 1981.

De asemenea, la vânzare la Julien's Auctions și TCM Present: Hollywood Legends a fost o bluză purtată de Diana pentru portretul ei de logodnă din 1981. Bluza din crep roz are un guler tip volănaș și pliuri ample în față.

Articolul vestimentar s-a vândut cu 381.000 de dolari (300.990 de lire sterline), de aproape patru ori mai mult decât estimarea inițială de 80.000 de dolari. 

bluza Printesa Diana jpg

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg
Diana, Charles, William și Harry în 1995, Getty jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Harry și Meghan în Africa în 2019, GettyImages (1) jpg