Regalităţile suedeze, gazdele Premiilor Nobel. Iată ţinutele diafane purtate de Prinţesele Suediei şi de Regina Silvia!

11 decembrie, 2017
tiara jpeg

Aseară, Stockholm a fost din nou în atenţia întregii lumi datorită prezenţei celor 10 laureaţi ai premiilor Nobel. Şi ca-n fiecare an, gazda acestei ceremonii, organizate la Stockholm Concert Hall, a fost Casa Regală Suedeză.

image

Astfel, cei peste 1600 de invitaţi ai familiei regale au avut ocazia să le vadă pe doamnele Casei Regale Suedeze defilând în cele mai strălucitoare şi impresionate rochii de seară, şi purtând bijuterii alese. Haideţi, aşadar, să le vedem şi noi pe cele care aseară au furat privirile tuturor!

Regina Silvia a Suediei

image

Prima care a impresionat este şi prima femeie a ţării, Regina Silvia a Suediei. În vârstă de 73 de ani, suverana ţării a îmbrăcat o rochie magenta, în care a arătat, pur şi simplu, superb. Şi-a accesorizat outfitul cu una dintre cele două tiare pe care le-a purtat de-a lungul anilor: Tiara Reginei Sofia, altfel cunoscută drept ”tiara celor nouă diamante”, care a aparţinut Sofiei de Nassau, Regina Consort a regelui Oscar al II-lea.

Prinţesa Moştenitoare Victoria a Suediei

image

Dacă mama sa a ales să poarte o culoare tare, Prinţesa Victoria (40) a mers pe un albastru temperat. Ea a purtat o rochie albastră diafană, puţin prea lungă pentru înălţimea sa, dar la fel de impunătoare. Şi-a accesorizat ţinuta cu superba tiară cu diamante şi acvamarin, denumită ”The Swedish Aquamarine Kokoshnik Tiara”, care a fost deţinută de mai multe generaţii de prinţese suedeze, printre care Prinţesa Moştenitoare Margareta şi Prinţesa Sibylla. A purtat cu această ocazie şi o pereche de cercei cu diamante din vistieria regală, o broşă, de asemenea, cu diamant, o brăţară şi ordinul familiei regale suedeze.

Prinţesa Madeleine a Suediei

image

Mezina Regilor Suediei a fost la fel de elegantă la acest eveniment precum sora şi mama sa. Prinţesa Madeleine, însărcinată a treia oară, a purtat o rochie nude, foarte elegantă, care i-a venit de minune. Şi-a completat look-ul cu nişte bijuterii speciale, culminând cu ”The Napoleonic Amerthyst Parure Tiara”, care datează din, evident, era napoleoniană. Această tiară a fost, cea mai mare parte din existenţa sa, un colier. De câteva decade, însă, colierul a fost transformat într-o superbă tiară, care a fost purtată atât de Prinţesa Victoria, cât şi de Prinţesa Madeleine, aşa cum s-a întâmplat şi-n cazul Premiilor Nobel, de anul acesta.

Prinţesa Sofia a Suediei

image

Nici soţia Prinţului Carl Philip nu s-a lăsat mai prejos. Prinţesa Sofia a purtat o tiară specială, cu diamante şi perle, pe care a purtat-o, prima oară, la căsătoria cu Prinţul Carl Philip, numai că în loc de diamante avea smaralde. Această tiară îi aparţine şi n-a mai fost văzută niciodată în Suedia până la căsătoria cu Carl Philip, ceea ce înseamnă că a fost făcută special pentru ea.

Prinţesa Christina a Suediei

image

La această festivitate a participat şi sora Regelui Carl Gustaf al XVI-lea, Prinţesa Christina, în vârstă de 74 de ani. Aceasta a purtat tiara ”Cut Steel Bandeau” şi a făcut senzaţie cu apariţia ei.

foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Prințul William și Prințesa Catherine, vizită în Irlanda de Nord, Foto Profimedia (11) jpg
meghan81 jpg
regalii profimedia jpg
caroline de monaco profimedia jpg
Regina Letizia la Madrid, Foto Profimedia (12) jpg
Printul Andrew, fratele lui Charles, acuzat de pedofilie   Profimedia (1) jpg
kate middleton profi jpg
cuplu regal profi jpg
camilla2 william jpg
camilla si kate jpg
charlene de monaco foto profimedia  jpg
Prințul Charles de Luxembourg, Prințul Guillaume și Prințesa Stéphanie (7) jpg
Printul Harry si Meghan Markle in negocieri cu Netflix   Profimedia (1) jpg
meg2 profi jpg
povestea de dragoste dintre Regele Charles al III lea si Regina Consoarta Camilla   Profimedia jpg
harry8  profimedia jpg
meghan si harry profi jpg
Prințul Ioachim și Prințesa Marie ai Danemarcei, cu copiii, Profimedia (11) jpg