Regele a apărut în uralele mulțimii! Charles și Camilla au plecat cu trăsura spre Catedrala Westminster

6 mai, 2023

UPDATE: Regele Charles și Camilla au plecat înspre Catedrala Westminster în trăsură aurie, îmbrăcați în alb. Britanicii și turiștii veniți la eveniment sunt în extaz, pe măsură ce caleașca regală, ce pare ruptă dintr-un basm, îi duce pe suverani la încoronare.

Charles în trăsură GettyImages 1487919816 jpg

La orele 11 AM: Urale din partea mulțimii pentru Charles al III-lea! Maiestatea Sa le face cu mâna supușilor săi, în timp ce se află în maiestuosul Bentley de stat.

Regele Charles, încoronare profimedia 0774146932 jpg

Monarhul a ajuns la Palatul Buckingham, acolo unde împreună cu Regina consoartă Camilla se vor îmbrăca și pregăti pentru cea mai importantă procesiune din viața lor.

O lume întreagă stă cu ochii ațintiți pe Londra, în aceste momente. Charles al III-lea mai are câteva ore până să fie uns cu mirul sfânt în Abația Westminster.

Peste 100 de milioane de oameni din întreaga lume sunt pe cale să urmărească prima încoronare istorică a unui monarh britanic în 70 de ani - iar aproximativ 2 milioane de oameni se află deja pe străzile Londrei pentru a urmări istoria în desfășurare. Monarhul devenit moștenitor încă de la vârsta de trei ani acum este gata să-și îmbrățișeze în sfârșit menirea, destinul, alături de femeia pe care o iubește.

Abația unde se va săvârși ceremonia de încoronare a fost luată cu asalt încă de dimineață, scrie Daily Mail. Oaspeții VIP care au onoarea să intre în catedrală au făcut deja coadă la intrare. Chiar de la 9 AM. Printre vedetele care și-au luat deja locul în Abație se numără Katy Perry, Lionel Richie, Sir Andrew Lloyd Webber, Stephen Fry, Nick Cave și magicianul Dynamo, în timp ce doamna Emma Thompson și-a arătat presei entuziasmul, făcându-le semnul OK.

Ceremonia de încoronare va începe la ora locală 11 AM și va dura puțin peste o oră, comparativ cu durata de trei ore a evenimentului reginei Elisabeta. În interiorul Westminster Abbey, Charles va fi așezat în Scaunul Încoronării, sau Scaunul lui Edward, și va ține sceptrul suveranului – o baghetă de aur cu monede de ametist, diamante, rubine, spinele și smaralde – care reprezintă controlul asupra națiunii.

La ceremonie îl vom vedea și pe Prințul Harry, ajuns încă de ieri dimineață la Londra. Fiul său împlinește astăzi 4 ani, dar familia Ducelui de Sussex a rămas la domiciliul din SUA.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg