Regele Charles a ajuns la Catedrala St Paul din Londra la o săptămână după evenimentul Prințului Harry

16 mai, 2024

Ieri dimineață, Regele Charles și Regina Camilla au participat la ceremonia de decernare a Ordinului Imperiului Britanic la Catedrala St Paul din Londra, acolo unde, în urmă cu o săptămână, și Prințul Harry, fiul lui cel mic, a fost prezent.

Regele Charles și Regina Camilla la Catedrala St Paul Londra Foto Getty Images (4) jpg

Regele Charles și Regina Camilla au sosit ieri de dimineață la Catedrala St Paul din Londra pentru a participa la o slujbă de sfințire a Ordinului Imperiului Britanic. Cuplul regal a purtat veșminte impresionante, care sunt cunoscute sub numele de Mantle of the Order. Acestea sunt căptușite cu mătase purpurie și au detalii de mătase gri perlat. Steaua ordinului este reprezentată pe partea stângă a pieptului, cu un guler purtat peste partea de sus a mantiei, înfrumusețat și cu o fundă albă.

Sub mantie, Regele Charles a purtat uniforma militară, iar Regina Camilla o rochie albă cu flori. Sosirea regelui și a reginei la celebra catedrală londoneză are loc la puțin peste o săptămână după ce Prințul Harry a participat acolo la o slujbă în onoare Jocurilor Invictus. La eveniment a sosit singur și nu a fost însoțit de niciun membru al familiei regale.

Regele Charles a fost gazda ceremoniei de la Catedrala St Paul, ceremonie care are loc o dată la patru ani. Ei au fost întâmpinați la St Paul's de către Lordul primar al orașului Londra, Alderman Professor Michael Mainelli. La slujbă au fost invitați aproape 2.000 de membri care dețin distincții ale Ordinelor.

Înființat de Regele George al V-lea în 1917 pentru a recompensa contribuțiile remarcabile la efortul de război, Ordinul Imperiului Britanic recunoaște acum activitatea unor persoane din toate categoriile sociale. Congregația este formată din persoane din toate părțile Regatului Unit și din Commonwealth și include un număr de deținători de premii onorifice.

La intrarea în catedrală, Regele Charles și Regina Camilla Cuplul au fost salutați de toți cei prezenți, după care cuplul regal au asistat la procesiune. 

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Harry si Archie
Regele Harald, Regina Sonja, Printul Haakon, Printesa Mette Marit, Printul Sverre Magnus si Printesa Ingrid Alexandra la nunta din Norvegia Printesa Martha Louise cu Durek Verret   profimedia 0903435870 jpg
Kate și William, GettyImages (6) jpg
Prințesa Diana, Profimedia (2) jpg
Printesa Anne, Regele Charles si Regina Consoara Camilla   profimedia 0746361096 jpg
Prințesa Kate, Prințul William, copiii Wales George, Charlotte, Louis, GettyImages (1) jpg
Prințul William și Prințul Harry Foto Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia Foto Profimedia (1) jpg
regina elisabeta harry meghan jpeg
Cei patru regali (16) jpg
Printul Jacques si Printesa Gabriella, Printul Albert si Printesa Charlene la numirea lui Didier Guillaume   Palatul Princiar (1) jpg
Printesa Laurentien a Olandei, sotia Printului Constantin si cumnata Regelui Willem Alexander si Regina Maxima   Casa Regala olandeza (2) jpg
FotoJet Martha Ingrid jpg
Prințesa Norvegiei și Durek Verrett jpg
Prințesa Martha Louise și șamanul Durek Verrett Foto Profimedia (1) jpg
Kate Middleton Printul William George Charlotte Louis (1) jpg
FotoJet Kate (2) jpg