Regele Charles a intrat în istorie cu această numire regală „emoționantă”! Despre ce e vorba

26 august, 2024

Regele Charles a ales un compozitor clasic de culoare pentru a fi Maestru al Muzicii Regelui. Errollyn Wallen, căci despre ea e vorba, a declarat că a fost „încântată” să primească titlul onorific.

Regele Charles  GettyImages jpg

Regele Charles a făcut din prima sa numire regală una revoluționară, în ton cu dragostea sa pentru diversitate. Monarhul a ales o compozitoare clasică de culoare pentru a fi Maestru al muzicii regelui, iar Errollyn Wallen s-a declarat „încântată” să primească acest titlu onorific. 

Errollyn, în vârstă de 66 de ani, a fost prima femeie de culoare care a avut o piesă interpretată la Proms în 1998, iar muzica ei a deschis Jocurile Paralimpice din 2012. Unul dintre CD-urile sale a fost ascultat chiar și în spațiu, în cadrul unei misiuni NASA. Rolul său regal, creat de Regele Charles I în secolul al XVII-lea, nu are atribuții fixe, însă maestrul compune adesea piese pentru ocazii speciale, precum nunți și jubilee.

Errollyn a spus: „Va fi o mare onoare să servesc Majestatea Sa, Regatul Unit și Commonwealth-ul. Aștept cu nerăbdare să susțin muzica și creația muzicală pentru toți”. Compozitorul îi succede lui Dame Judith Weir DBE, care a fost numită de Regina Elisabeta a II-a în iulie 2014.

Errollyn Wallen Foto Getty Images jpg

Errollyn Wallen s-a născut în Belize înainte de a se muta la Londra la vârsta de doi ani și de a fi crescută de o mătușă și un unchi care au încurajat-o să învețe pianul și să participe la lecții gratuite de muzică la școală. A continuat să studieze muzica și compoziția la colegiu și a fost prima femeie care a câștigat un premiu Ivor Novello pentru muzică clasică.

Errollyn a fost însărcinată să compună piese pentru Jubileele de Aur și de Diamant ale Reginei Elisabeta a II-a și a primit titlul MBE în 2007 și CBE în 2020.

Regele Charles este cunoscut pentru dragostea sa pentru muzică și a învățat să cânte la pian și la trompetă în copilărie. De asemenea, este un mare fan al formației The Three Degrees, care a cântat la petrecerea organizată cu ocazia celei de-a 30-a aniversări a sa.

Regele Charles a spus odată că hit-ul lor Givin' Up, Givin' In îi dădea „un impuls irezistibil de a dansa”. O altă piesă preferată a lui este Don't Rain On My Parade de Barbra Streisand.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Nicolae și Alina ai României colaj Facebook jpg
Prințul William și Prințul George jpg
Kate Middleton, Prințul William, Profimedia (2) jpg
Prințul Harry, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
fratele lui Kate Middleton, James Middleton, si sotia sa, Alizee Thevenet   FOTO Instagram jpg
Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles al III lea cu rugbistele din Noua Zeelanda   GettyImages 2170662093 jpg
FotoJet William și mătușa jpg
Regina Letizia a Spaniei Foto Profimedia (6) jpg
Prințul Willia Foto Profimedia jpg
Prințesa Diana  foto   Profimedia jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia, Profimedia (4) jpg
Printul Sverre Magnus al Norvegiei   Casa Regala norvegiana jpg
FotoJet Eugenie și Bea jpg
Kate Middleton Prințul George și Prințul Louis profimedia 0906155051 jpg
Printesa Stephanie de Monaco, Daniel Ducruet si fiica lor, Pauline Ducruet   Profimedia, Instagram jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook2 jpg