Regele Charles a organizat pentru împăratul japonez un dineu de stat fastuos. Imagini de la eveniment

26 iunie, 2024

Monarhul britanic a găzduit o vizită de stat a familiei regale japoneze: împăratul Naruhito și împărăteasa Masako.

Regele Marii Britanii Charles al III lea, Împăratul Japoniei Naruhito, Împărăteasa Masako și Regina Marii Britanii Camilla, Profimedia (2) jpg

Ca de fiecare dată, totul a ieșit spectaculos. Cele două doamne au purtat alb, iar domnii au fost foarte eleganți, la white-tie.

La Palatul Buckingham, unde s-a ținut dineul de stat, Împărăteasa Japoniei a renunțat la mască, după ce mai devreme s-a plimbat cu Camilla în timp ce purta o mască albă, prea puțin eficientă orișicum, întrucât era din material.

Regele Charles și Regina Camilla au găzduit marți la Londra un dineu de stat pentru împăratul Naruhito al Japoniei și împărăteasa Masako, chiar după ce și-au încheiat prima zi a vizitei lor de stat în Marea Britanie.

Evenimentul strălucitor i-a adus pe membrii regali îmbrăcați în cele mai frumoase ținute ale lor, regina Camilla arătând splendid în rochia brodată din de mătase, de la Fiona Clare, alături de diadema Burmere cu rubin și diamant. Ea a purtat pentru prima dată și ordinul familiei regelui, o tradiție în care femeile regale etalează și imaginea monarhului, obicei ce datează din vremea regelui George al IV-lea.

Regele Marii Britanii Charles al III lea, Împăratul Japoniei Naruhito, Împărăteasa Masako și Regina Marii Britanii Camilla, Profimedia (3) jpg

Regele Charles și Naruhito au îmbrăcat smochinguri, iar Masako a optat pentru o elegantă rochie crem, împreună cu tiara Chrysanthemum, scrie publicația HELLO!.

Regele Marii Britanii Charles al III lea, Împăratul Japoniei Naruhito, Împărăteasa Masako și Regina Marii Britanii Camilla, Profimedia (4) jpg

A fost o zi plină pentru membrii regali japonezi, care și-au început ziua fiind întâmpinați de monarhul britanic și Camilla la Pavilionul Regal, înainte ca Charles și Naruhito să inspecteze Garda de Onoare.

Familia regală s-a plimbat ulterior pe celebra arteră Mall cu o trăsură, înainte de a savura un prânz privat în Palatul Buckingham. Lui Naruhito și Masako li s-au arătat apoi obiectele japoneze din Colecția Regală, înainte de o vizită la Westminster Abbey.

Regele Marii Britanii Charles al III lea, Împăratul Japoniei Naruhito, Împărăteasa Masako și Regina Marii Britanii Camilla, Profimedia (1) jpg

Și de data aceasta, totul s-a făcut ca la carte. Cu o masă spectaculoasă împodobită cu flori, domnii au toastat, așa cum este obiceiul.

Dineul de stat pentru japonezi, Profimedia jpg

Vizita de stat este foarte diferită de cele obișnuite, programul a fost modificat din cauza campaniei electorale din UK.

De asemenea, s-au notat două absențe regale importante: Prințesa Kate, care se află în tratamentul de recuperare post-cancer și Prințesa Regală Anne, care a suferit luni o comoție cerebrală după ce un cal a lovit-o.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Sophie Ducesa de Edinburgh la crama Domaine Evremond, Profimedia (3) jpg
Regina Mary, Regele Frederik, Prințul moștenitor Christian și frații lui Foto Getty Images (3) jpg
Regina Letizia Regele Felipe nuntă foto profimedia 0586799342 jpg
Tom Parker Bowles cu Printul William si Printul Harry la nunta lui Charles cu Camilla   profimedia 0218936184 jpg
Regina Letizia a Spaniei profimedia 0912123343 jpg
Kate Middleton  Profimedia jpg
Regina Mary și Regele Frederik Facebook jpg
Printesa Theodora si logodnicul ei, Matthew Jeremiah Kumar   profimedia 0721654746 jpg
Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei Foto Profimedia (2) jpg
Kate Middleton tiara Foto Profimedia jpg
Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Carole Middleton, Michael Middleton cu copiii lor Pippa Middleton si James Middleton   GettyImages 113286742 jpg
Printesa Claire, Printul Laurent al Belgiei   GettyImages 481502644 jpg
Prințul William, Kate Middleton  foto   Profimedia jpg
William și Harry în tinerețe jpg
Camilla și Charles, GettyImages (1) jpg
regele charles si nepotii archie si lilibet jpg