Regele Charles a revenit la treabă! După tratamentul anticanceros, prima vizită este la... bolnavi

30 aprilie, 2024

Zâmbitor și triumfător după ce testele la care a fost supus au arătat că e pe drumul cel bun, din punct de vedere al tratamentului anticanceros.

Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (5) jpg

Cine poate avea mai multă înțelegere și empatie acum, pentru bolnavii de cancer, decât însuși monarhul britanic, care a trecut prin asta? Mai mult, nora sa preferată se luptă în același timp cu același diagnostic nemilos.

Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (1) jpg

Marți, 30 aprilie 2024, Regele Charles a apărut public la Londra și își reia îndatoririle regale. Iar prima oprire de când a anunțat că a fost diagnosticat cu cancer este la un centru de oncologie, acolo unde a sosit alături de Regina Camilla.

Specialiștii regali deja au anunțat că la cât de empatic îl știu ei pe suveran, mai mult ca sigur Regele Charles va face tot ce ține de el pentru a crește gradul de conștientizare vizavi de această problemă de sănătate. Căci peste tot în lume crește numărul de cancere diagnosticate, iar îngrijorarea este cu atât mai mare cu cât vârsta de debut a bolii este din ce în ce mai mică.

Regele Charles si Regina Camilla profimedia 0869094323 jpg

Tot mai mulți tineri sunt diagnosticați cu cancer. Numărul pacienților a crescut brusc la nivel global.

Specialişti în domeniul medical spun că există măsuri de prevenţie care pot fi luate pentru a diminua riscurile de cancer şi alte boli care pun viaţa în pericol, având un risc major de deces. Cancerele cu debut precoce, definite ca fiind cazurile diagnosticate la persoane sub 50 de ani, au crescut la nivel global cu un procent uluitor de 79%.

În Statele Unite, Societatea Americană de Cancer a raportat că datele demografice ale pacienţilor cu cancer se deplasează din ce în ce mai mult de la persoanele în vârstă la persoanele de vârstă mijlocie.

În timp ce adulţii cu vârsta peste 50 de ani au înregistrat o scădere a incidenţei globale a cancerului din 1995 până în 2020, s-a înregistrat o creştere notabilă în cazul persoanelor mai tinere de 50 de ani.

Regele Charles al III-lea părea nespus de bucuros că a revenit astăzi la îndatoririle publice pentru prima dată de la diagnosticul său de cancer. A zâmbit și a salutat când a ajuns la o clinică oncologică din Londra.

Majestatea Sa, care încă nu a scăpat de boală și se află încă sub tratament ​​a vizitat în această dimineață Centrul de Cancer al University College Hospital Macmillan împreună cu soția sa, Regina Camilla, întâlnind pacienții și personalul, în rolul său de patron al organizației de caritate.

Charles este dornic că angajamentul său inaugural, de când medicii i-au dat permisiunea de a reporni evenimentele publice, va crește gradul de conștientizare cu privire la importanța diagnosticului precoce.

Foto: GettyImages, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (5) jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Kate Middleton apariție BBC jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (11) jpg
Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia (8) jpg
Margareta a României la Kogalniceanu foto Facebook 2 jpg
Ducii de Sussex  foto   Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg