Regele Charles, disperat după ce a aflat că suferă de cancer? Ar fi fost ajutat chiar de un călugăr grec

27 februarie, 2024

Regele Charles a apelat la un călugăr ortodox grec pentru sfaturi spirituale după diagnosticul său șocant de cancer!

regele charles cancer jpg

Regele Chales, în vârstă de 75 de ani, se bucură de o prietenie discretă de peste 25 de ani cu Arhimandritul Ephraim. Cei doi s-au apropiat după moartea Prințesei Diana, în 1997, iar monarhul s-a bazat mereu pe îndrumarea călugărului.

În zilele care au urmat diagnosticului său, el l-a contactat în secret pe cplugărul Ephraim, în vârstă de 67 de ani, pentru sprijin. Starețul nu a vorbit niciodată în public despre prietenia lor, dar a rupt tăcerea în urma luptei lui Charles împotriva cancerului.

El a dezvăluit: „Charles are un rafinament spiritual, o viață spirituală. Da, am luat legătura cu el de când a fost diagnosticat și cred că va depăși această boală", notează The Sun.

Regele Charles a vizitat de mai multe ori Muntele Athos, situat în peninsula grecească, și a făcut opt vizite separate la mănăstirea Vatopedi, din secolul al X-lea, a starețului. Regele Charles are chiar și propria sa locuință la Vatopedi.

Călugărul Ephraim a adăugat: „Avem o relație foarte bună". O altă sursă a declarat pentru aceeași publicație despre relația celor doi și despre proprierea Regelui Charles de biserică, pe Muntele Athos: „Nu există nicio distragere a atenției, astfel încât el poate medita, se poate ruga și poate urma ritualuri străvechi, cum ar fi să se trezească la 4 dimineața pentru a urma liturghia, pe care o adoră."

Regele Charles, în lacrimi după diagnosticul său de cancer

Pe 21 februarie, Regele s-a întâlnit cu prim-ministrul Rishi Sunak față în față, pentru prima dată în zece săptămâni. Cu această ocazie, deși un pic slăbit, Charles a arătat bine dispus și a fost văzut râzând alături de premier.

La rândul său, premierul Rishi Sunak i-a spus regelui că „țara vă susține”, în timp ce suveranul i-a răspuns că a primit „atât de multe mesaje și urări de bine minunate” din partea publicului, după ce a primit diagnosticul lui șocant, iar acestea l-au făcut să plângă de cele mai multe ori. „Toată lumea vă sprijină și a fost plăcut să vezi că lumina reflectoarelor a strălucit și asupra muncii pe care organizațiile caritabile o fac în acest domeniu”, i-a mai spus premierul în timpul audienței lui la Palatul Buckingham.

„Am auzit că a existat mult mai mult interes pentru acele organizații caritabile minunate împotriva cancerului. Pe multe dintre acestea le-am patronat ani de zile”, i-a replicat regele. Se spune că Regele Charles a fost dornic să-și facă publice problemele de sănătate pentru a-i încuraja și pe alții să nu-și neglijeze sănătatea și să facă controale regulate. Cei doi au discutat timp de 45 de minute, aceasta fiind prima lor audiență față în față după ce, ultima dată, au vorbit la telefon, în urmă cu două săptămâni.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg