Regele Charles îl vrea doar pe William! Rolul grandios rezervat în exclusivitate fiului său moștenitor
Ce rol special va avea Prințul William la încoronarea tatălui său, Regele Charles?
Ceremonia de încoronare va avea loc pe 6 mai, iar ea a fost modernizată. Se păstrează elemente tradiționale, însă și multe obiceiuri sau cheltuieli inutile au fost eliminate.
Regele Charles vrea să vină cu o energie nouă, mult adaptată vremurilor actuale. Iar pe fondul conflictelor mocnite cu fiul său cel mic, despre care nici nu se știe dacă va fi la ceremonie, toată onoarea o va avea Prințul moștenitor William, căruia i s-a atribuit un important rol cheie.
Mai puțin de două luni până la cel mai mare eveniment istoric al anului din Marea Britanie. Palatul Buckingham face actualizările, în timp ce pregătirile de încoronare intră în linie dreaptă. Acestea includ și ritualul Tronului, un moment important al ceremoniei, la fel ca mirungerea, momentul în care monarhul este recunoscut în fața lui Dumnezeu ca suveran. Mirungerea este sacră, este momentul despre care Regina Elisabeta a vorbit mereu cu smerenie, spunând că în acele clipe a simțit cum a fost atinsă la propriu de grația divină. Se spune că un rege nu este rege fără să fi fost uns cu mirul sfânt. Este ca o taină, iar Regele Charles abia așteaptă trăirea specială.
Membrii familiei regale vor fi toți prezenți la Abație pe 6 mai, însă Prințul moștenitor William va avea un rol ales. Să nu uităm că este ultima ceremonie înainte de propria sa mirungere pe Tron.
Potrivit The Sunday Times, Regele Charles a renunțat la o tradiție și i-a rezervat-o exclusiv lui William. E vorba de primirea omagiilor de la duci, îngenuncherea, atingerea Coroanei și sărutul obrazului drept al suveranului. De data aceasta, pe 6 mai, nimeni în afară de Prințul William nu va face gestul acesta.
La anterioara încoronare din 1953, chiar și Prințul Philip a adus omagii Reginei.
Încoronarea modernizată se vrea reflectarea întocmai a rolului actual al monarhului în societatea modernă, în timp ce tradițiile nu sunt uitate.
Ceremonia în sine a fost scurtată la 60 de minute, în comparație cu procedura greoaie a Reginei Elisabeta, care a durat patru ore!
În timp ce la încoronarea din 1953 au participat activ 8000 de oameni, Regele Charles a limitat lista la 2000 de invitați.
Foto: Getty