Regele Charles, în alertă după ce site-ul său a fost ținta unui atac cibernetic! Cine l-a revendicat

3 octombrie, 2023

Hackerii ruși au revendicat atacul cibernetic asupra site-ului familiei regale!

site ul familiei regale jpg

Sprijinul declarat al Marii Britanii pentru Ucraina are urmări: un atac cibernetic! Site-ul web al familiei regale britanice a căzut timp de o oră și jumătate duminică dimineața din cauza unui atac de tip DoS (Denial of Service), care este cauzat de un bombardament de trafic superfluu, scrie publicația Tatler.

Oricine ar fi încercat să acceseze site-ul ar fi fost întâmpinat de un mesaj de "eroare", însă totul a fost remediat în după amiaza aceleiași zile. Deși persoane din interiorul Palatului Buckingham spun că nu există nicio modalitate de a ști cu adevărat, în acest moment, cine a fost în spatele acestui atac, responsabilitatea pentru atac a fost revendicată de grupul pro-Kremlin Killnet într-un mesaj pe platforma de socializare Telegram.

Grupul a fost menționat anterior în rapoartele "Five Eye Alliance" (o alianță de informații formată din Regatul Unit, SUA, Canada, Australia și Noua Zeelandă) ca fiind o amenințare semnificativă la adresa securității cibernetice, iar Departamentul de Sănătate al SUA a menționat anterior că Killnet a lansat mai multe amenințări la adresa unor organizații, inclusiv a NHS. Din fericire, atacul DoS asupra site-ului web al familiei regale nu a făcut altceva decât să întrerupă serviciul.

Nu a fost obținut niciun acces la informații privilegiate și nu a fost obținut niciun control asupra site-ului. Atacurile de această natură sunt mai mult destabilizatoare decât distructive, dar pot provoca întreruperi ale site-urilor, ceea ce s-ar putea dovedi dezastruos în anumite cazuri. 

Nu e prima dată când site-ul familiei regale e vizat

Nu este pentru prima dată când familia regală este vizată în acest fel. Site-ul a fost, de asemenea, dezactivat în noiembrie 2022 de Killnet, iar un complot al hackerilor de a perturba nunta regală a actualului Prinț și a Prințesei de Wales, în 2011, a fost dejucat de poliția metropolitană. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg