Regele Charles, în costum și cu lopata în mână la prima vizită oficială după încoronare! Unde a fost?

9 mai, 2023

Regele Charles a surprins cu apariția lui de astăzi, 9 mai, la doar câteva zile de când a fost încoronat monarh al Marii Britanii. A făcut deja prima vizită oficială!

regel charles (5) jpg

Regele Charles a avut astăzi primul său angajament regal după "epuizantul" weekend al Încoronării, când a fost investit ca monarh în fața a milioane de telespectatori. Monarhul s-a întâlnit cu academicieni de la laboratorul Whittle al Universității din Cambridge, cu lideri din industria aeronautică și cu reprezentanți guvernamentali de rang înalt, printre care Grant Shapps MP, secretar de stat pentru Departamentul pentru Securitate Energetică și Net Zero și George Freeman MP, ministru de stat pentru Departamentul pentru Știință, Inovare și Tehnologie. 

Regele Charles a fost patron al Institutului pentru Leadership în domeniul Sustenabilității de la Universitatea din Cambridge, partener al Whittle Laboratory. În cadrul vizitei de azi, Regele Charles a făcut un tur al instalațiilor și a asistat la demonstrații. De asemenea, a participat la o masă rotundă pentru a discuta despre viitoarele proiecte pentru o industrie aviatică sustenabilă. Aceasta este prima sa apariție de la încoronare, despre care unii au afirmat că a fost "obositoare" pentru monarh. 

Palatul Buckingham a declarat că Regele Charles va pune și piatra de temelie pentru noul laborator, sub privirile a o sută de membri ai personalului Whittle, a facultăților și studenților de la Universitate, înainte de a dezveli o placă pentru a marca această ocazie. 

Ieri, un alt eveniment important a avut loc pentru Regele Charles, dar și pentru Regina Camilla. Au fost dezvăluite portretele lor oficiale de la încoronare. Pentru poza solo a monarhului, Regele Charles apare în Sala Tronului, îmbrăcat în ținută regală, purtând Coroana Imperială de Stat și Roba de Stat, în timp ce ținea în mână Globul Suveranului și Sceptrul Suveranului cu Cruce. Pentru portret, el s-a așezat pe unul dintre cele două scaune ale tronului din 1902, care au fost realizate pentru viitorul rege George al V-lea și regina Maria, folosite la încoronarea regelui Edward al VII-lea. 

portrete regele charles regina camilla (1) jpg

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William Camilla și Charles foto GettyImages 1343663306 jpg
Prințul Louis Foto Profimedia (1) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe Foto Profimedia (2) jpg
Harry și Meghan profimedia 0801441590 jpg
Kate Middleton și Prințul William (1) jpg
Prințul Louis fotografie aniversară la 6 ani jpg
Lady Gabriella Kingston și Thomas Kingston, Profimedia jpg
Pippa, Carole și Kate Middleton, Profimedia (1) jpg
Kate Middleton și Louis  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton în negru, GettyImages (1) jpg
Printesa Isabella a Danemarcei Foto Getty Images jpg
Wallis Simpson și Ducele de Windsor   GettyImages 3430676 jpg
Prințesa Charlene de Monaco la campionatul de rugby  GettyImages 2147944792 jpg
Regina Camilla Foto profimedia (6) jpg
FotoJetdeKent jpg
regele charles si william si harry jpg
Meghan Markle cu Kelly McKee Zajfen pt Alliance of Moms   FOTO Instagram (1) jpg
Regina Mary, GettyImages jpg