Regele Charles îndeplinește promisiunea regală. Prințul Edward a devenit, de azi, Duce de Edinburgh
Cadou emoționant pentru Prințul Edward. A primit titlul purtat de tatăl său, Duce de Edinburgh.
Prințul Edward a preluat titlul regretatului său tată, Prințul Philip. Regele Charles a făcut recent o actualizare necesară.
Monarhul le-a recunoscut titlurile princiare nepoților săi Archie și Lilibet, iar fratele său, Prințul Edward, a devenit Duce de Edinburgh.
Noul Duce de Edinburgh a primit azi noul titlu, în ziua în care a împlinit 59 de ani.
Anunțul a venit de la Palatul Buckingham.
Titlul i-a fost promis Prințului Edward de mult, încă din ziua în care s-a însurat cu Sophie, Contesă de Wessex.
Se pare că Regele Charles este încântat să-i ofere noul titlu cu o ocazie atât de specială, a dezvăluit un purtător de cuvânt.
Se-ntâmplă la doi ani de la decesul tatălui său, care a purtat titlul cu mândrie timp de peste 6 decenii. Acum Earl și Contesa de Wessex sunt, oficial, Duce și Ducesă. În felul acesta, încetează orice speculație și se împlinește o promisiune regală: în 1999, când Prințul Edward se însura, Regina Elisabeta și soțul său, Prințul Philip, i-au promis că după ce ei nu vor mai fi, va deveni noul Duce de Edinburgh.
Acum, fiul în vârstă de 15 ani al lui Edward și Sophie crește și el în rang, de la viconte, a devenit noul Earl de Wessex, titlu deținut până acum de tatăl său.
Nu s-a produs nicio schimbare pentru fiica lor, Lady Louise, în vârstă de 19 ani. Aceasta studiază la Universitatea Sf. Andrews.
Prințul Edward a moștenit deja multe dintre misiunile tatălui său. Sub patronajul său regal se află acum prestigioasele premii ale Ducelui de Edinburgh, dar și Festivalul Internațonal Edinburgh.
Prințul Edward, (Edward Antony Richard Louis; n. 10 martie 1964) este al patrulea copil al reginei Elisabeta a II-a și al Prințului Filip, Duce de Edinburgh.
În momentul nașterii sale era al treilea în linia de succesiune la tronul britanic, în prezent aflându-se pe locul unsprezece în linia de succesiune la tronul a șaisprezece țări: Regatul Unit, Canada, Australia, Noua Zeelandă, Jamaica, Barbados, Bahamas, Grenada, Papua Noua Guinee, Insulele Solomon, Tuvalu, Sfânta Lucia, Sfântul Vicențiu și Grenadine, Belize, Antigua și Barbuda și Sfântul Cristofor și Nevis.
Foto: Getty