Regele Charles ne asigură că se simte bine! Prima vizită în străinătate pe care o face de când are cancer

19 mai, 2024

Au fost stabilite detaliile primei călătorii în străinătate pe care Regele Charles o va face de când suferă de cancer!

Regele Charles Foto profimedia jpg

Regele Charles, în vârstă de 75 de ani, va călători în Normandia, Franța, pe 6 iunie, împreună cu Regina Camilla, pentru evenimentul comemorativ organizat de Ministerul Apărării și Legiunea Regală Britanică la Memorialul Britanic din Normandia, cu ocazia celei de-a 80-a aniversări a Zilei Z.

Călătoria e prima pe care o efectuează monarhul în străinătate de la dezvăluirea diagnosticului său de cancer pe 5 februarie. După ce a împărtășit public vestea despre starea sa de sănătate, Regele Charles s-a retras de la îndatoririle regale cu public timp de mai multe luni, pe măsură ce a urmat tratamentul, dar a continuat să lucreze în spatele scenei și să țină mici audiențe. De asemenea, a fost văzut mergând la biserică în multe weekenduri și chiar a salutat binevoitori după ce a participat la o slujbă în duminica de Paște.

Regele Charles a revenit oficial la angajamente publice pe 30 aprilie, când el și Regina Camilla au vizitat un spital oncologic din Londra. Soția sa, în vârstă de 76 de ani, a comentat a doua zi că Regele Charles era „foarte încântat să iasă afară”. 

În ultimele săptămâni, regele a avut un program încărcat în timp ce își continua tratamentul, de la o ieșire solo pentru a se întâlni cu personalul și familiile de la Școala Regală de Inginerie Militară până la numirea moștenitorului său, Prințul William, într-o funcție militară. Regina Camilla a oferit o actualizare rapidă a stării de sănătate a soțului ei în timpul unei petreceri în grădină la 16 mai, spunându-le invitaților că regele „se simte mai bine”, înainte de a adăuga: „Ei bine, ar fi făcut-o dacă s-ar fi comportat bine”, potrivit reporterului regal Roya Nikkhah. Deși nu a dat detalii, Regina Camilla și alți membri ai familiei regale au comentat anterior că Regele Charles a fost dezamăgit că a luat o pauză de la îndatoririle sale pe fondul tratamentului împotriva cancerului. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Alina Maria și Nicolae al României foto Facebook jpg
Regele Juan Carlos   GettyImages 174420085 jpg
Prințesa Madeleine, GettyImages jpg
FotoJetSussex Beckham jpg
Regina Camilla Foto Profimedia (8) jpg
Regele Abdullah și Regina Rania Foto Instagram jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (2) jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Grace Kelly foto GettyImages 1366731789 jpg
Kate Middleton Hugh Grosvenor jpg
Olivia Henson, Profimedia (1) jpg
Colaj Sarah Kate jpg
Camilla și Brigitte în Normandia, Profimedia (2) jpg
Nunta regală foto GettyImages 1051970640 jpg
Ziua Z   GettyImages 2155670964 jpg
Prințesa Beatrice și soțul ei, Edoardo Mapelli Mozzi, GettyImages (1) jpg
Regina Rania a Iordaniei profimedia 0879172587 jpg
Regina Maxima a Țărilor de Jos Foto Profimedia (8) jpg