Regele Charles o lasă fără job pe nepoata preferată a Elisabetei?

27 octombrie, 2022

Odată cu moartea Reginei Elisabeta, se vorbește din ce în ce mai mult despre o diminuare a rolurilor active din cadrul monarhiei. Sau, cu alte cuvinte, de un număr cât mai mic de membri ai familiei regale finanțați public. 

10 lady louise windsor 6 jpg jpeg

Din ce în ce mai mulți britanici susțin acest lucru, după ce Regina Margrethe a II-a a Danemarcei a dat un exemplu, eliminând titlurile unora dintre nepoții ei pentru a reduce dimensiunea monarhiei în țara ei.

Problema mărimii monarhiei a fost revizuită de către comentatorul regal Andrew Lownie, autorul volumului Traitor King: The Scandalous Exile of the Duke and Duchess of Windsor, care crede că și în Marea Britanie ar putea fi sacrificați chiar și unii membri regali populari. Printre cei care și-ar putea vedea rolurile diminuate sau eliminate de tot se numără Lady Louise, fiica fratelui cel mai mic al lui Charles, Prințul Edward, și a soției acestuia, Sophie, Contesă de Wessex.

Despre Lady Louise Windsor, în vârstă de 18 ani, se spune că a fost nepoata preferată a regretatei Elisabeta a II-a. În plus, adolescenta a avut o relație foarte strânsă și cu răposatul ei bunic, Prințul Philip, cu care împărtășea pasiunea pentru mersul cu trăsura.

Cu toate acestea, într-o declarație pentru publicația Express.co.uk, autorul a spus că a avea mai puțini membri ai familiei regale în prima linie ar fi o „rușine” pentru publicul care consideră că este un privilegiu să se întâlnească cu regalii la evenimentele din toată țara.

Lownie a spus că Regele Charles „a fost clar” cu privire la viziunea sa legată de viitorul monarhiei, susținând importanța liniei directe de succesiune.

Acest lucru înseamnă că nepoții lui Charles, Prințesa Charlotte și Prințul Louis, frații viitorului monarh Prinț George, își vor păstra importanța în cadrul instituției.

„Bănuiesc că Charlotte și Louis vor avea, probabil, unele titluri, deoarece vor fi copiii monarhului la un moment dat. Dar ceilalți membri ai familiei regale, precum Beatrice și Eugenie, se îndepărtează din ce în ce mai mult de palat. Nu văd să li se acorde titluri sau roluri importante în cadrul casei regale nici lor, nici copiilor Prințului Edward”.

Foto: Profimedia, Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Meghan Markle și Prințul Harry, Getty (1) jpg
regina Elisabeta
camilla  charles profi81 jpg
Regele Charles și Ducii de Sussex, Profimedia (4) jpg
meghan si harry profimedia 0743266809 jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Prințul Harry și Meghan Markle, Profimedia (2) jpg
diana si familia
Harry si Archie
00 jpg
charles  camilla jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (3) jpg
Prince Heinrich XIII of Reuss, Profimedia (2) jpg
camilla
harry si meghan
Majestatea Sa Margareta in rochie cu paiete si transparente la seara Corpului Diplomatic   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpg
regina - charles - camilla
meghan versus kate jpg