Regele Charles organizează o mare petrecere la Palatul Buckingham în ajunul încoronării

21 aprilie, 2023

Încoronarea Regelui Charles al III-lea al Marii Britanii a intrat deja în linie dreaptă. Va fi un weekend intens, care-i va strânge laolaltă pe toți liderii mondiali importanți.

Charles și Camilla, vizită de stat în Germania (1) jpg

Reuniunea de la încoronare va bate orice summit. Și pentru a-și onora distinșii oaspeți, Regele Charles dă și o mare petrecere înainte.

Recepția cu ștaif se va ține la Palatul Buckingham în ajunul încoronării, pe 5 mai. Regele britanic va fi încoronat pe 6 mai, la Abația Westminster.

Regina Elisabeta și Charles (7) jpg

Potrivit Daily Mail, peste 1000 de invitați vor participa la dineul oficial din ajunul încoronării, pe lângă membrii familiei regale care au fost invitați.

”Va fi o recepție asemănătoare celei diplomatice de Crăciun, una caldă, prietenoasă, deloc scorțoasă, unde se vor regăsi atât membrii regali, cât și prietenii acestora”, a detaliat o sursă pentru Daily Mail.

O alta a spus: ”Vor participa atât oaspeții VIP ce sunt așteptați la ceremonia propriu zisă de încoronare, cât și invitații speciali, care nu pot participa la slujba de sâmbătă, din cauza faptului că este permis doar un număr restrâns de oameni la Westminster.”

Potrivit The Daily Mail, printre invitații care vor participa la recepție se află și Regina Maxima și regele Willem-Alexander al Țărilor de Jos. Casa Regală Olandeză a dezvăluit la începutul acestei săptămâni că fiica cea mare a cuplului, Prințesa Catharina-Amalia, și mama lui Willem-Alexander, Prințesa Beatrix, vor participa la o recepție la Palatul Buckingham în ajunul încoronării Regelui Charles.

Pe lista oaspeților confirmați se mai află Prințul moștenitor Frederik și Prințesa moștenitoare Maria a Danemarcei, Regina Letizia și Regele Felipe al Spaniei, Regele Suediei Carl al XVI-lea Gustaf și fiica sa, Prințesa moștenitoare Victoria.

Pe 12 aprilie, Palatul Buckingham a anunțat că fiul lui Charles, Prințul Harry, care locuiește în California, va participa la încoronare fără Meghan Markle. Ducesa de Sussex va rămâne în California cu copiii lor, Prințul Archie și Prințesa Lilibet.

În timp ce un număr impresionant de membri ai familiilor regale străine și-au confirmat prezența, rămân semne de întrebare cu privire la liderii mondiali care vor fi prezenți, șefii principalelor țări din Commonwealth, precum Justin Trudeau din Canada și Narendra Modi din India, nefiind încă confirmați. Printre cei care lipsesc se numără președintele american Joe Biden, care va fi reprezentat de soția sa, Dr. Jill Biden.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Regele Felipe și Prințesa Leonor Foto Getty Images (8) jpg
Regele Charles  GettyImages jpg
Prințul Carl Philip și Prințesa Sofia ai Suediei   Instagram (1) jpg
David Armstrong Jones, Conte de Snowdon, si Isabelle de la Bruyere   profimedia 0884660099 jpg
Regina Letizia a Spaniei și Felipe colaj getty images jpg
Prințesa Leonor   profimedia 0888949843 jpg
FotoJet Zara și Mary jpg
Prințul William  foto   Profimedia jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton și Regina Camilla foto GettyImages 1400594602 jpg
Printul William si Kate Middleton jpg
William, GettyImages jpg
Prințul Harry  GettyImages jpg
Prințesa Leonor și Infanta Sofia Foto Getty Images (2) jpg
Regina Camilla la Wimbledon 2024 Foto Getty Images (3) jpg
Printul Albert de Monaco si verisoara sa, Melanie Antoinette de Massy, la Wimbledon 2024   profimedia 0888271935 jpg
Lady Amelia și Lady Eliza Spencer Tatler png
Regina Maxima si Regele Willem Alexander in 2023   Casa Regala olandeza jpg