Regele Charles scrie istorie în Franța. Primul membru regal britanic care vorbește în Senat

21 septembrie, 2023

Regele Charles al Marii Britanii se adresează senatorilor și membrilor Adunării Naționale din Senatul Franței, este prima dată când un membru al Familiei Regale Britanice vorbește în Camera Senatului, la Paris, pe 21 septembrie 2023.

Regele Charles în Senatul Franței, Getty jpg

Prima vizită de stat oficială în Franța a Regelui Charles și a Reginei Camilla este în plină desfășurare. Ea este programată de miercuri, 20 septembrie, până vineri, 23 septembrie.

Regele Charles a ținut un discurs în franceză și engleză.

Monarhul în vârstă de 74 de ani s-a angajat să facă tot posibilul pentru a întări „relația indispensabilă” dintre Regatul Unit și Franța, într-un discurs istoric adresat senatului națiunii.

Atât în ​​franceză, cât și în engleză, Regele Charles a vorbit despre „prietenia și familiaritatea caldă” dintre cele două țări, precum și despre unitatea în probleme precum schimbările climatice și agresiunea militară străină.

Soții Macron i-au primit ieri cu multă căldură pe monarhii britanici. La un moment dat, Brigitte Macron a făcut un gest de mare prietenie și a luat-o de mână pe Regina Camilla.

Suveranul a notat: „Cât timp am în calitate de rege, mă angajez să fac tot ce pot pentru a consolida relația indispensabilă dintre Regatul Unit și Franța – și, astăzi, vă invit să vă alăturați mie în acest demers. Împreună, potențialul nostru este nelimitat. Să prețuim această legătură prețioasă și cordială. S-o reînnoim, pentru generațiile viitoare. Propun să fie una dedicată sustenabilității și înțelegerii, pentru a avea împreună cât mai bune rezultate când vine vorba de încălzire globală și biodiversitate. Un angajament al țărilor noastre, una pentru alta și pentru valorile pe care le împărtășim cu atâta mândrie.

Un angajament inspirat de exemplul trecutului și încurajat să se confrunte cu provocările imense din lumea din jurul nostru. Ca vecini, prieteni, parteneri și aliați, nu există nicio provocare la care să nu putem face față, așa cum am reușit atât de des și în trecut. Să mergem înainte cu speranță și curaj – și să facem acest lucru împreună”, a spus Regele Charles în discursul său istoric în Senatul Franței.

Foto: GettyRecente pe Ok! Magazine

Regele Ferdinand și Regina Maria, Casa Regala1 (1) jpg
Kate Middleton acuzată de rasism foto profimedia 0825740666 jpg
Printul William si Printesa Kate la Royal Variety Performance   GettyImages 1813805244 jpg
Ducesa Sophie (9) jpg
Kate, William, Victoria și Daniel, Profimedia jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Castelul Windsor a fost decorat de Crăciun (4) jpg
Majestatea Sa Margareta, Principele Radu si Principesa Sofia la Seara Curajului Civic la Palatul Regal   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (14) jpeg
Prințul Louis și familia regala britanica la Trooping The Colour 17 iunie 2023 FOTO Profimedia (6) jpg
Meghan Markle, Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Printesa Leonor  (1) jpg
Kate Middleton in serialul The Crown jpg
Contele Nikolai de Monpezat și familia, Profimedia jpg
Omid Scobie, Profimedia jpg
Meghan, Camilla și Kate la înmormântarea Reginei, 2022, GettyImages 1425178231 jpg
Kate Middleton nu a purtat robă de ceremonie în Scoția (3) jpg
Harry şi Meghan FOTO Profimedia
Regina Elisabeta si Regele Charles jpg