Regele Charles se întoarce la datorie! Suveranul are azi o întâlnire emoționantă cu bolnavii de cancer

30 aprilie, 2024

Regele Charles urmează să se întoarcă oficial la îndatoririle publice astăzi, alături de Regina Camilla, pentru prima dată de la primirea diagnosticului său de cancer.

Regele Charles și Regina Camilla de Paște foto Getty Images (2) jpg

Iar acțiunea aleasă este una emoționantă. Monarhul în vârstă de 75 de ani va vizita un centru de tratament al cancerului pentru a saluta pacienții și medicii. Acesta va fi însoțit de Regina Camilla, în prima sa apariție publică oficială de la momentul în care a primit cruntul său diagnostic, în ianuarie.

Se înțelege că Regele urmează să facă această vizită pentru a sublinia importanța diagnosticării precoce în lupta cu această boală gravă. Vremea mai caldă care se așteaptă azi în Marea Britanie va permite ca evenimentul să aibă loc în aer liber și va reduce, așadar, riscul prezentat de alte persoane față de pacienții care suferă de cancer. Regele inclusiv.

Un purtător de cuvânt al palatului a confirmat vestea bună săptămâna trecută: „Această vizită va fi prima dintr-un număr de angajamente externe pe care Majestatea Sa le va întreprinde în săptămânile următoare. Echipa medicală a Regelui este foarte mulțumită de progresele făcute până acum și rămâne pozitivă în ceea ce privește recuperarea lui”.

De când Regele Charles și-a făcut public diagnosticul la începutul lunii februarie, el a luat o pauză de la aparițiile publice, ocupându-se doar de afacerile oficiale de stat și de audiențele selectate.

Vinerea trecută, un purtător de cuvânt al palatului a declarat că „programul de tratament al Regelui continuă, dar medicii sunt suficient de mulțumiți de progresul de până acum”, iar Charles este acum capabil să reia o serie de sarcini publice. 

„Angajamentele regale ulterioare vor fi adaptate acolo unde este necesar, pentru a reduce orice risc”. Palatul a mai anunțat, de asemenea, că Regele și Regina urmează să-i întâmpine pe Împăratul și Împărăteasa Japoniei în iunie, atunci când cei din urmă vor vizita Anglia.

Pe lângă acest anunț, Palatul a făcut publică o superbă fotografie cu cuplul suveran, în grădinile Palatului Buckingham, realizată cu ocazia aniversării a 19 ani de la nunta lor.

Foto: Profimedia, Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton, tandră cu Prințul Louis, Profimedia (2) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu au plecat la Luxemburg   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charles și Camilla la Chelsea Flower Show, Profimedia (1) jpg
Hugh Grosvenor si Printul William   Getty Images jpg
Prințul Harry și Meghan Markle Foto Getty Images jpg
Pippa Middleton nuntă Foto Getty Images (5) jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Kate Middleton apariție BBC jpg
Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (11) jpg
Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia (8) jpg
Margareta a României la Kogalniceanu foto Facebook 2 jpg
Ducii de Sussex  foto   Profimedia jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (3) jpg
printul william si amanta rose hanbury jpg
Regele Felipe si Regina Letizia Foto Instagram  jpg
Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg