Regele Charles și Camilla, zâmbitori la Ziua Ordinului Jartierei! Cine i-a însoțit și cine a absentat

18 iunie, 2024

Familia regală britanică a bifat o nouă apariție elegantă ieri, la Ziua Ordinului Jartierei, în frunte cu Regele Charles și Regina Camilla!

Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg

Regele Charles și Regina Camilla au apărut la Castelul Windsor pentru slujba anuală de Ziua Jartiere. Apariția monarhului vine la doar două zile după ceremonia Trooping the Colour de la Londra, unde Kate Middleton a avut prima apariție publică din acest an, după ce a fost diagnosticată cu cancer.

În Ziua Jartierei, doamnele și cavalerii Ordinului Jartierei, cel mai vechi și cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie, defilează de la Castelul Berkshire până la Capela St George, îmbrăcați în pălării albe cu pene și robe de catifea albastru închis, urmăriți de mulțimea de spectatori. În schimb, anul acesta familia regală nu s-a mai întors pe jos la castel, au mers cu trăsura. 

Sărbătoarea de anul acesta a fost marcată și de o situație neașteptată, Ducesa de Gloucester, care este căsătorită cu vărul defunctei Regine Elisabeta a II-a, prințul Richard, a intrat în istorie, ea e prima persoană fără sânge regal care e numită "Royal Lady of the Garter".

Regele Charles și Regina Camilla, în fruntea familiei regale la Ziua Ordinului Jartierei

Regele Charles și Regina Camilla au condus familia regală în procesiunea de la Castelul Windsor până la Capela St George. Camilla a fost numită ca doamnă regală a Ordinului Jartierei în 2022.

Sophie, Ducesa de Edinburgh, a avut o ținută veselă

La eveniment a luat parte și Sophie, Ducesa de Edinburgh, care a arătat perfect într-o rochie florală roz, cu o pălărie asortată. Ea l-a avut alături de soțul ei, Prințul Edward. 

Și Prințesa Anne a participat

Pe cei doi i-a urmat îndeaproape Prințesa Regală Anne. Ea l-a avut alături pe nepotul ei, Prințul William. În 2008, Prințul de Wales a devenit Cavaler Regal al Jartierei. De la eveniment a lipsit însă Kate Middleton. Pe 15 iunie, la Trooping The Colour, Prințesa a făcut o excepție și a apărut alături de familia regală. Ea urmează un tratament de chimioterapie, după ce a fost diagnosticată cu cancer. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles si Regina Camilla la Trooping the Colour 2024  profimedia 0881837144 jpg
Alexandre Grimaldi fiul lui Albert de Monaco Getty Images jpg
Regina Letizia colaj Profimedia2 jpg
FotoJet Kate Sophie jpg
Albert și Charlene de Monaco la rugby profimedia 0884035292 jpg
Printul Guillaume si Marele Duce Henri de Luxemburg   Marea Curte Ducala (1) jpg
Regele Marii Britanii Charles al III lea, Împăratul Japoniei Naruhito, Împărăteasa Masako și Regina Marii Britanii Camilla, Profimedia (2) jpg
Regele Frederik și Regina Mary  jpg
Printesa Anne   GettyImages 1258817249 jpg
Prințul William, Împăratul Naruhito al Japoniei și Împărăteasa Masako Foto Getty Images (2) jpg
Regina Camilla și Împărăteasa Masako a Japoniei Foto Getty Images (1) jpg
Charlene de Monaco la Sorbona jpg
Regele Philippe si copiii sai, prinții Gabriel, Emmanuel și Éléonore , la meciul Belgia Romania   GettyImages 2158767921 jpg
Lady Sarah Chatto Foto Profimedia (5) jpg
Kate Middleton Trooping The Colour Foto Profimedia jpg
Prințesa Ingrid   Casa Regala norvegiana 3 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (2) jpg
Prințesa Anne la  Cheltenham Festival, GettyImages (7) jpg