Regele Charles și Camilla, zâmbitori la Ziua Ordinului Jartierei! Cine i-a însoțit și cine a absentat

18 iunie, 2024

Familia regală britanică a bifat o nouă apariție elegantă ieri, la Ziua Ordinului Jartierei, în frunte cu Regele Charles și Regina Camilla!

Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images (4) jpg

Regele Charles și Regina Camilla au apărut la Castelul Windsor pentru slujba anuală de Ziua Jartiere. Apariția monarhului vine la doar două zile după ceremonia Trooping the Colour de la Londra, unde Kate Middleton a avut prima apariție publică din acest an, după ce a fost diagnosticată cu cancer.

În Ziua Jartierei, doamnele și cavalerii Ordinului Jartierei, cel mai vechi și cel mai înalt ordin cavaleresc din Marea Britanie, defilează de la Castelul Berkshire până la Capela St George, îmbrăcați în pălării albe cu pene și robe de catifea albastru închis, urmăriți de mulțimea de spectatori. În schimb, anul acesta familia regală nu s-a mai întors pe jos la castel, au mers cu trăsura. 

Sărbătoarea de anul acesta a fost marcată și de o situație neașteptată, Ducesa de Gloucester, care este căsătorită cu vărul defunctei Regine Elisabeta a II-a, prințul Richard, a intrat în istorie, ea e prima persoană fără sânge regal care e numită "Royal Lady of the Garter".

Regele Charles și Regina Camilla, în fruntea familiei regale la Ziua Ordinului Jartierei

Regele Charles și Regina Camilla au condus familia regală în procesiunea de la Castelul Windsor până la Capela St George. Camilla a fost numită ca doamnă regală a Ordinului Jartierei în 2022.

Sophie, Ducesa de Edinburgh, a avut o ținută veselă

La eveniment a luat parte și Sophie, Ducesa de Edinburgh, care a arătat perfect într-o rochie florală roz, cu o pălărie asortată. Ea l-a avut alături de soțul ei, Prințul Edward. 

Și Prințesa Anne a participat

Pe cei doi i-a urmat îndeaproape Prințesa Regală Anne. Ea l-a avut alături pe nepotul ei, Prințul William. În 2008, Prințul de Wales a devenit Cavaler Regal al Jartierei. De la eveniment a lipsit însă Kate Middleton. Pe 15 iunie, la Trooping The Colour, Prințesa a făcut o excepție și a apărut alături de familia regală. Ea urmează un tratament de chimioterapie, după ce a fost diagnosticată cu cancer. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Printesa Kate la Wimbledon   profimedia 0889805058 jpg
Charles și Camilla, turneu regal în Australia în 2018, GettyImages (1) jpg
Printesa Victoria a Suediei a împlinit 47 de ani, aici cu Printul Daniel, Printesa Estelle si Printul Oscar   Casa Regala suedeza (1) jpg
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Eugenie cu fiul PNG
King Charles III FOTO FB King Charles III jpg
Kate, Charlotte, Pippa, GettyImages jpg
FotoJet Will și George jpg
Regele Felipe cu Infanta Sofia si Printul William cu Printul George au urmarit finala UEFA   Casa Regala spaniola (2) jpg
Ket Middleton la Wimbledon GettyImages 2161386249 jpg
Kate și William, Wales, Getty (5) jpg
Kate Middleton  sursa foto   GettyImages jpg
Masako și Naruhito ai Japoniei la nunta lor GettyImages 50938391 jpg
Kate Middleton cu familia  foto   Profimedia jpg
Printul Jean Christophe Napoleon   Familia Bonaparte, Facebook jpg
William și Kate, Wales, Profimedia jpg
Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (2) jpg
Regele Jigme Khesar Namgyel Wangchuck si Regina Jetsun Pema ai Bhutanului in Mongolia la manastirea Gandantegchilen cu Jigme Namgyel   Casa Regala bhutaneza 15 jpg