Regele Felipe a împlinit 50 de ani, dar fiica sa cea mare a fost vedetă la Palat. Ce a făcut soţul Letiziei pentru moştenitoarea Leonor!

30 ianuarie, 2018
King Felipe Of Spain Delivers Collar Of The Distinguished 'Toison de Oro' To Princess Leonor jpeg

Zi de mare sărbătoare în Spania. Azi, Regele Felipe al VI-lea a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani şi, aşa cum se cuvine, a patrecut alături de familie. Dacă toţi ar fi crezut că regele va fi cel spre care toată lumea îşi va îndrepta atenţia, ei bine, altul a fost punctul de interes. Nici măcar Regina Letizia, elegantă ca întotdeauna, nu a captat privirile. Prin urmare, fiica cea mare, Leonor (12), moştenitoarea de drept a tronului Spaniei, a fost cea mai importantă de la eveniment.

O zi cu dublă însemnătate pentru regalităţile spaniole.

Chiar de ziua sa de naştere, Regele Felipe i-a făcut un cadou imens fiicei sale mai mari. Felipe i-a cordat lui Leonor una dintre cele mai prestigioase onoruri din Spania, Ordinul Lăncii de Aur, ordin care datează încă din 1430. Ceremonia a avut loc la Madrid, la Palatul Regal, iar în fotografiile realizate de Casa Regală a Spaniei apare întreaga familie - Regele Felipe, Regina Letizia, fiicele Leonor (12) şi Sofia (10), dar şi foştii monarhi, Regina Sofia şi Regele Juan Carlos.

Leonor a primit una dintre cele mai importante distincţii spaniole.

La aniversarea a jumătate de secol, Regele Felipe a ţinut un discurs emoţionant în onoarea fiicei sale moştenitoare. Adresându-se primului său născut, Felipe a spus: "Astăzi, Leonor, faci un pas foarte important şi simbolic spre viitorul tău rol care a început la 19 iunie 2014, când, prin drepturi constituţionale, ai fost numită Prinţesă de Asturia şi ai primit alte titluri care aparţin în mod tradiţional moştenitorului tronului spaniol. Ştiu că poate părea că ai multe  provocări şi responsabilităţi cărora trebuie să le faci faţă, toate importante şi dificile, dar în acelaşi timp ai sprijinul multor oameni care vor tot ce este mai bun pentru Spania, pentru Coroană şi pentru tine. Familia ta îţi va fi mereu alături, în special mama ta şi Sofia, care te vor susţine, la fel şi bunicii tăi şi eu. Să ştii că ţi-am oferit încrederea mea deplină şi mă simt extrem de mândru că îţi ofer acest Ordin al Lăncii de Aur în această dimineaţă."

Prinţesa de Asturia a fost în centrul atenţiei de ziua tatălui său.

În timpul ceremoniei, Leonor a zâmbit şi, emoţionată fiind, a fost susţinută de Regina Letizia. Sora sa mai mică, Infanta Sofia, a fost şi ea superbă, îmbrăcată într-o rochie de culoare roz pal, în timp ce Letizia a strălucit într-un outfit în nuanţe de roşu. Moştenitoarea tronului a purtat o rochie albastru deschis, onorată să fie cea de-a patra femeie decorată, după prinţesa Beatrice a Olandei, Regina  Margrethe a II-a a Danemarcei şi Majestatea sa Regina.

Letizia şi fiicele sale au strălucit la ceremonie.

Regele Felipe a împlinit 50 de ani, iar soţia sa i-a oferit un sărut.

Tot pentru a sărbători ziua de naştere a regelui, Casa Regală a eliberat un întreg album foto cu momente importante din viaţa lui Felipe, inclusiv momente mai intime de familie alături de fiice şi de soţie.

Foto: Getty Images, Casa RealRecente pe Ok! Magazine

Charles Spencer Amelia Kitty profimedia 0226074243 jpg
Printul Philip, Regina Elisabeta, Barack Obama, Michelle Obama  profimedia 0282411211 jpg
George, Charlotte și Louis, copiii Wales, Getty (3) jpg
Printesa Beatrice si fiul vitreg Wolfie  profimedia  0746682093 jpg
Charles și Camilla, Profimedia jpg
Printul William in Polonia profimedia 0764722496 jpg
Camilla Parker Bowles  Profimedia (2) jpg
Kate si William la Anmar Hall din Norfolk  profimedia 0582139462 jpg
Albert și Charlene, Getty (2) jpg
Regina Maxima in Maroc jpg
Harry tatăl surogat profimedia 0292659549 jpg
familia regală britanică sursa  GettyImages jpg
Lady Amelia Spencer și Greg Mallett (1) (1) jpg
Prințul William și Prințesa Kate, Getty (1) jpg
regina letizia rochie (1) jpg
Kate Middleton William facultate profimedia 0221704226 jpg
Prințul Harry  Profimedia jpg
Prințesa Diana si casa parinteasca  GettyImages jpg