Regele Felipe a împlinit 50 de ani, dar fiica sa cea mare a fost vedetă la Palat. Ce a făcut soțul Letiziei pentru moștenitoarea Leonor!

Zi de mare sărbătoare în Spania. Azi, Regele Felipe al VI-lea a împlinit frumoasa vârstă de 50 de ani și, așa cum se cuvine, a patrecut alături de familie. Dacă toți ar fi crezut că regele va fi cel spre care toată lumea își va îndrepta atenția, ei bine, altul a fost punctul de interes. Nici măcar Regina Letizia, elegantă ca întotdeauna, nu a captat privirile. Prin urmare, fiica cea mare, Leonor (12), moștenitoarea de drept a tronului Spaniei, a fost cea mai importantă de la eveniment.

O zi cu dublă însemnătate pentru regalitățile spaniole.

Chiar de ziua sa de naștere, Regele Felipe i-a făcut un cadou imens fiicei sale mai mari. Felipe i-a cordat lui Leonor una dintre cele mai prestigioase onoruri din Spania, Ordinul Lăncii de Aur, ordin care datează încă din 1430. Ceremonia a avut loc la Madrid, la Palatul Regal, iar în fotografiile realizate de Casa Regală a Spaniei apare întreaga familie – Regele Felipe, Regina Letizia, fiicele Leonor (12) și Sofia (10), dar și foștii monarhi, Regina Sofia și Regele Juan Carlos.

Leonor a primit una dintre cele mai importante distincții spaniole.

La aniversarea a jumătate de secol, Regele Felipe a ținut un discurs emoționant în onoarea fiicei sale moștenitoare. Adresându-se primului său născut, Felipe a spus: „Astăzi, Leonor, faci un pas foarte important și simbolic spre viitorul tău rol care a început la 19 iunie 2014, când, prin drepturi constituționale, ai fost numită Prințesă de Asturia și ai primit alte titluri care aparțin în mod tradițional moștenitorului tronului spaniol. Știu că poate părea că ai multe  provocări și responsabilități cărora trebuie să le faci față, toate importante și dificile, dar în același timp ai sprijinul multor oameni care vor tot ce este mai bun pentru Spania, pentru Coroană și pentru tine. Familia ta îți va fi mereu alături, în special mama ta și Sofia, care te vor susține, la fel și bunicii tăi și eu. Să știi că ți-am oferit încrederea mea deplină și mă simt extrem de mândru că îți ofer acest Ordin al Lăncii de Aur în această dimineață.”

Prințesa de Asturia a fost în centrul atenției de ziua tatălui său.

În timpul ceremoniei, Leonor a zâmbit și, emoționată fiind, a fost susținută de Regina Letizia. Sora sa mai mică, Infanta Sofia, a fost și ea superbă, îmbrăcată într-o rochie de culoare roz pal, în timp ce Letizia a strălucit într-un outfit în nuanțe de roșu. Moștenitoarea tronului a purtat o rochie albastru deschis, onorată să fie cea de-a patra femeie decorată, după prințesa Beatrice a Olandei, Regina  Margrethe a II-a a Danemarcei și Majestatea sa Regina.

Letizia și fiicele sale au strălucit la ceremonie.
Regele Felipe a împlinit 50 de ani, iar soția sa i-a oferit un sărut.

Tot pentru a sărbători ziua de naștere a regelui, Casa Regală a eliberat un întreg album foto cu momente importante din viața lui Felipe, inclusiv momente mai intime de familie alături de fiice și de soție.

Foto: Getty Images, Casa Real

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA