Regele Felipe și Prințesa Leonor, în uniformă la parada de Ziua Spaniei! Regina Letizia a ales roșul

13 octombrie, 2024

Ieri, 12 octombrie, Madridul a fost împodobit pentru a sărbători Ziua Națională. În centrul evenimentului a fost familia regală reprezentată de Regele Felipe, Regina Letizia și Prințesa Leonor.

Regele Felipe, Regina Letizia si Printesa Leonor Foto Profimedia (1) jpg

Regele Felipe, Regina Letizia și Prințesa Leonor au prezidat parada de Ziua Spaniei, eveniment care a avut loc în ciuda ploilor abundente din capitala Spaniei.  

Cu câteva minute înainte de ora 11:00, Regele Felipe și Regina Letizia au sosit într-un Rolls-Royce aparținând Patrimonio Nacional, păzit de escorta regală și, în spatele lor, a apărut Prințesa Leonor într-o a doua mașină cu un fanion albastru cu stema sa. Imediat ce au coborât din vehicule, în Plaza Cánovas del Castillo, situată pe Paseo del Prado și cunoscută popular sub numele de Plaza de Neptuno, cei trei au fost primiți cu ovații de către sutele de spectatori care se adunaseră acolo.

La eveniment, Regele Felipe a îmbrăcat uniforma de căpitan general al armatei spaniole. De asemenea, el a purtat eșarfa de mătase roșie de căpitan general al forțelor armate, pe care tatăl său, Juan Carlos, i-a oferit-o după abdicarea sa, la 19 iunie 2014, și care îl acreditează în calitate de comandant suprem al forțelor armate, așa cum prevede Constituția. Printre distincțiile pe care le-a purtat Felipe al VI-lea se numără Lâna de Aur, care i-a fost acordată la 15 mai 1981, Marea Cruce a Colului Ordinului Carlos al III-lea și Marile Cruci ale Meritului Militar, Naval și Aeronautic cu insignă albă. În ceea ce o privește pe Regina Letizia, ea optat pentru un look elegant în roșu și un trench.

Prințesa Leonor, superbă în uniformă

Cea care a atras atenția în mod deosebit a fost Prințesa Leonor, care a fost văzută pentru prima dată în uniformă completă de când a intrat în anul al treilea al Școlii Navale din Marín (Pontevedra), pe 29 august. Aceasta este compusă din pantaloni și o jachetă albastru turcoaz, pe reverul căreia poartă insignele corespunzătoare și eșarfa Marii Cruci a Ordinului Carol al III-lea.

Poartă și o cămașă albă cu mânecă lungă, guler semi-rigid, centură din satin negru - ofițerii generali o poartă roșie - mănuși albe, pantofi negri cu șiret și șosete închise la culoare. Ca o excepție, nu poartă cravată.

Ca și tatăl său, a purtat însemnele Ordinului Lâna de Aur, care i-a fost oferit la împlinirea vârstei de 18 ani, precum și Crucea Ordinului Carol al III-lea și Crucea Ordinului Meritul Militar.

Foto: Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Mary și Frederik la black tie, Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla Foto Getty Images jpg
FotoJet Kate (1) jpg
Regina Camilla și Meghan Markle în 2018, Getty (1) jpg
Principesa Sofia la Romanian Hospitality Awards   Casa Majestatii Sale jpg
Prințesa Sofia a Suediei colaj  jpg
Regele Juan Carlos si Regina Sofia   GettyImages 1477196927 jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
sarah ferguson jpg
Regina mary și Regele Frederick Foto Profimedia jpg
Kate Middleton  GettyImages jpg
Ducele și Ducesa de Edinburgh în Malta, Profimedia (1) jpg
Bulandra (1) jpg
Prințesa Beatrice la petrecerea  Chiltern Firehouse , Profimedia (3) jpg
Împărăteasa Michiko   profimedia 0863486538 jpg
Melania și Donald Trump, Regele Charles, Regina Camilla, Profimedia (2) jpg
Prințesa Ingrid Alexandra în armată, Instagram (2) jpg
Prințesa Diana, Prințul Charles, Camilla Parker Bowles  foto   Profimedia jpg