Regele Frederik a comis-o din nou! Era plecat într-un voiaj privat când mama sa a ajuns la spital

25 septembrie, 2024

Face ce face și intră în gura lumii! Suveranul danez a produs din nou rumoare, după ce presa a aflat nu doar că nu și-a vizitat mama bolnavă la spital, ci și că era plecat din țară la distracție.

Regele Frederik nu face întotdeauna cele mai bune alegeri.
Regele Frederik nu face întotdeauna cele mai bune alegeri.

Acum câteva zile, presa a fost surprinsă să afle că Regina Margrethe a Danemarcei a fost internată în spital după o căzătură la Castelul Ferdensborg. Mama Regelui Frederick a trebuit să fie tratată de un specialist și a petrecut mai multe zile în spital. De fapt, după ce a fost externată, Casa Regală a anunțat incidentul prin care a trecut suverana emerită, care acum are mâna stângă în ghips, care o împiedică să facă unele mișcări de zi cu zi, plus un guler medical pe care trebuie să-l poarte câteva luni.

A fost, fără îndoială, o sperietură care a îngrijorat pe toată lumea din anturajul regal, Margrethe având deja 84 de ani și o intervenție recentă la coloană, pe lângă alte slăbiciuni ale vârstei. Așa că a fost o surpriză când fiul ei, actualul Rege al Danemarcei, a luat decizia de a pleca și de a călători în privat. Presa daneză, în special „Ekstra Bladet”, a fost cea care a scos la iveală această situație, criticată mai ales la nivel instituțional, întrucât ea este cea care își asumă funcțiile de reprezentare atunci când el este plecat.

După cum a dezvăluit ziarul german „Siegener Zeitun”, soțul Reginei Mary a călătorit în Germania, unde a fost fotografiat în compania Prințului Gustav Sayn-Wittgenstein, văr primar al lui, și a soției acestuia, scriitoarea americană Carina Axelsson, în timp ce se uitau la mașinile Porsche din cursa Röhrl Klassik. Această informație a apărut după ce Coroana daneză a emis un comunicat pentru a confirma absența lui Frederic: „Putem confirma că Majestatea Sa Regele se află într-un sejur privat în străinătate pentru weekend”, se arată în mesajul oficial, fără a dezvălui destinația călătoriei.

Presa a aflat, totuși, că Regele Federik a fost prezent la unul dintre cele mai importante evenimente pentru iubitorii de mașini și motoare. Începând de joia trecută, 150 de mașini istorice Porsche au fost expuse pe o distanță totală de 730 de kilometri, fiind prezentă și legenda raliurilor Walter Röhrl. Prințul Gustav Sayn-Wittgenstein și Regele Danemarcei s-au fotografiat la Castelul Bad Berleburg, o proprietate situată în landul german Renania de Nord-Westfalia, care este una dintre cele mai iubite locații pentru Familia Regală daneză. Vastul domeniu a fost martorul a numeroase nunți regale încă din secolul al XIII-lea.

Deși mulți sunt încă surprinși de zborul lui Federik într-un moment atât de critic pentru mama sa, adevărul este că el s-a asigurat că Regina Margrethe era pe „mâini foarte bune”. 

Tensiuni în Casa Regală daneză

Călătoria privată a lui Frederick în străinătate nu a făcut decât să pună gaz pe focul ultimelor controverse din Casa Regală daneză, care se află în plină agitație de la fotografiile în care Frederik a apărut alături de Genoveva Casanova mergând spre și ieșind din casa ei din Madrid. Abandonarea mamei sale într-un moment de o asemenea fragilitate, plus plecarea Prințului Christian în Africa pentru un an sabatic și începerea renovărilor Palatului s-au petrecut pe fondul nemulțumirii tot mai mari a populației față de monarhie.

Regele Federik continuă să scadă în sondaje, căci și presa daneză, până acum foarte înțelegătoare cu Familia Regală, a început să relateze și greșelile pe care le face. Iată un exemplu: „Dacă soțul lui Mary este mai fericit în aceste zile, are motive întemeiate. O creștere salarială de 17,3 milioane de coroane daneze (4,5 milioane de euro) pe lângă suma pe care o primea deja înainte de a deveni șeful Coroanei țării nordice”, a relatat «Ekstra Bladet» în iunie. Un motiv în plus pentru care a fost atât de aspru criticat.

FOTO: Casa Regală daneză, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Brigitte Macron, Regina Sonja a Norvegiei, Profimedia jpg
FotoJet Sarah jpg
Prințul Edward în tinerețe FotoJet jpg
Maxima și Amalia Atena PNG
Regina Mary a Danemarcei Facebook jpg
Kate Middleton, Prințul Harry  foto   GettyImages jpg
Infanta Sofia si Regele Felipe   Casa Majestatii Sale jpg
Kate Middleton și Prințul William Foto Instagram jpg
Prințul Harry Foto Profimedia jpg
tom parker bowles (4) jpg
Prințul Leka al Albaniei Foto Profimedia jpg
FotoJet Teodora jpg
Harry, Meghan, Sussex, Foto Profimedia jpg
Regele Philippe al Belgiei si mezina sa, Printesa Eleonore   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regina Letizia in rochie neagra HM reciclata   profimedia 0911287405 jpg
Regele Charles în vizită la Dumfries House, GettyImages (1) jpg
Regina Rania a Iordaniei GettyImages 1426113968 jpg
Prințul Haakon si Prințesa Mette Marit in vacanta de vara din 2023, alaturi de Printul Sverre Magnus si Ingrid Alexandra (2) jpg