Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei se confruntă cu mari schimbări în primul lor turneu regal

3 iunie, 2024

Plecați în primul lor turneu regal ca monarhi, Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei au parte de o schimbare de program!

Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg

Regele Frederik și Regina Mary au întreprins deja câteva vizite în țările scandinave învecinate în cadrul primului lor turneu regal ca monarhi ai Danemarcei. Cei doi urmează să facă mai multe vizite oficiale, inclusiv în Insulele Feroe și în Groenlanda, ambele fiind teritorii autonome ale țării.

Datele provizorii ale vizitelor publicate pe site-ul lor oficial au arătat că familia regală se va afla în Insulele Feroe în perioada 11-14 iunie și se va opri în Groenlanda între 29 iunie și 8 iulie. 

Cu toate acestea, s-a schimbat data călătoriei, aceasta urmând să se încheie cu două zile mai devreme decât era prevăzut. Nu a fost dezvăluit un motiv pentru scurtarea vizitei.

La începutul lunii, Regele Frederik și Regina Mary au vizitat Suedia și Norvegia, unde s-au întâlnit cu familiile regale ale acestor țări. Cuplul a arătat cât de puternică este legătura lor, Frederik fiind văzut sărutându-și soția în timpul călătoriei lor în Suedia.

În prima seară a vizitei lor de stat, Regele Frederik și Regina Mary au fost găzduiți de regele Carl al XVI-lea Gustaf și de regina Silvia la un banchet de stat la Palatul Regal din Stockholm. Mary a strălucit într-o fustă de mătase aurie din colecția Jesper Hovring din 2017, cu un top transparent cu mărgele burgundy din colecția sa de toamnă 2018.

Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg

Cuplul a vizitat, de asemenea, Norvegia.

Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (4) jpg

Regele Frederik și Regina Mary au urcat pe tronul Danemarcei la începutul acestui an, în urma abdicării surprinzătoare a mamei lui Frederik, Regina Margrethe.

În ajunul Anului Nou ea a anunțat că îi lasă tronul fiului ei. „Am decis că acum este momentul potrivit. La 14 ianuarie 2024, la 52 de ani după ce l-am urmat pe iubitul meu tată, voi face un pas înapoi în calitate de regină a Danemarcei. Îi las tronul fiului meu, prințul moștenitor Frederik”. 

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle în 2019, Profimedia jpg
Prințesa Anne și Andrew Parker Bowles, Profimedia (3) jpg
Kate Middleton foto Instagram png
Alina Maria și Regina Letizia colaj jpg
Printesa Elisabeta, Regina Paola, Regele Albert, regina Mathilde si Regele Philippe al Belgiei de Ziua Nationala   Casa Regala (3) jpg
Prințesa Eleonore, Prințul Gabriel, Regina Mathilde, Regele Philippe, Prințesa Elisabeth, Prințul Emmanuel Foto Getty Images jpg
infanta cristina a spaniei (2) jpg
Prințul Felix al Danemarcei Foto Instagram Casa Regală Daneză jpg
Zara Tindall la Jocurile Olimpice de la Londra 2012   GettyImages 145106184 jpg
Kate Middleton și Prințul George Foto Getty Images jpg
Kate Middleton și Prințul George, Foto Getty (2) jpg
Kate, William, George în 2014, Profimedia (2) jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Prințesa Charlene Prințul Albert profimedia 0891310982 jpg
Charles Spencer și Lady Karen Spencer, GettyImages (1) jpg
Printul George, Getty (1) jpg
Frederik, Mary, Christian, Profimedia jpg
Prințul Harry și Meghan Markle foto profimedia (1) jpg