Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei se confruntă cu mari schimbări în primul lor turneu regal

3 iunie, 2024

Plecați în primul lor turneu regal ca monarhi, Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei au parte de o schimbare de program!

Regele Frederik si Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (1) jpg

Regele Frederik și Regina Mary au întreprins deja câteva vizite în țările scandinave învecinate în cadrul primului lor turneu regal ca monarhi ai Danemarcei. Cei doi urmează să facă mai multe vizite oficiale, inclusiv în Insulele Feroe și în Groenlanda, ambele fiind teritorii autonome ale țării.

Datele provizorii ale vizitelor publicate pe site-ul lor oficial au arătat că familia regală se va afla în Insulele Feroe în perioada 11-14 iunie și se va opri în Groenlanda între 29 iunie și 8 iulie. 

Cu toate acestea, s-a schimbat data călătoriei, aceasta urmând să se încheie cu două zile mai devreme decât era prevăzut. Nu a fost dezvăluit un motiv pentru scurtarea vizitei.

La începutul lunii, Regele Frederik și Regina Mary au vizitat Suedia și Norvegia, unde s-au întâlnit cu familiile regale ale acestor țări. Cuplul a arătat cât de puternică este legătura lor, Frederik fiind văzut sărutându-și soția în timpul călătoriei lor în Suedia.

În prima seară a vizitei lor de stat, Regele Frederik și Regina Mary au fost găzduiți de regele Carl al XVI-lea Gustaf și de regina Silvia la un banchet de stat la Palatul Regal din Stockholm. Mary a strălucit într-o fustă de mătase aurie din colecția Jesper Hovring din 2017, cu un top transparent cu mărgele burgundy din colecția sa de toamnă 2018.

Regina Mary Regele Frederik și Regii Suediei profimedia 0870697321 jpg

Cuplul a vizitat, de asemenea, Norvegia.

Regina Mary la dineul norvegian, Profimedia (4) jpg

Regele Frederik și Regina Mary au urcat pe tronul Danemarcei la începutul acestui an, în urma abdicării surprinzătoare a mamei lui Frederik, Regina Margrethe.

În ajunul Anului Nou ea a anunțat că îi lasă tronul fiului ei. „Am decis că acum este momentul potrivit. La 14 ianuarie 2024, la 52 de ani după ce l-am urmat pe iubitul meu tată, voi face un pas înapoi în calitate de regină a Danemarcei. Îi las tronul fiului meu, prințul moștenitor Frederik”. 

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei  Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William foto  GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024  Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg
Poppy Delevingne, Poppy Jamie, Eiza Gonzalez, Printesa Olympia a Greciei si Lily Jean in Ibiza  Instagram jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg
Regele Felipe in ziua incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, Regina Letizia, Printesa Leonor, Infanta Sofia  GettyImages 450860120 jpg
Regele Felipe si Regina Letizia in ziua Incoronarii in Spania, 19 iunie 2014, si Regele Juan Carlos in ziua abdicarii fortate  Getty Images jpg
Audrey Hepburn ;i Kate Middleton foto  GettyImages jpg
Printul George, Printul William, Printul Louis, Printesa Kate, Printesa Charlotte, Regele Charles, Regina Camilla, Ducesa Sophie si Lady Louise Windsor la Trooping the Colour 2024 profimedia 0881839450 jpg
Printul Albert de Monaco si Printesa Charle, cu copiii Printul Jacques si Printesa Gabriella cu flacara olimpica  Eric Mathon, Axel Bastello, Michael Alesi, Gaetan Luci, Palatul Princiar (4) jpg
Royal Ascot jpg
Louis Ducruet si Marie Ducruet, Printul Albert de Monaco, Printesa Stephanie de Monaco, Camille Gottlieb  GettyImages 1747255950 jpg
Lady Gabriella Kingston Regele Charles si Regina Camilla jpg