Regele Frederik și Regina Mary încearcă să se regăsească într-o vacanță în Elveția

19 februarie, 2024

Scurta vacanță din februarie a copiilor a fost o ocazie binevenită pentru ca încercata Familie Regală a Danemarcei să încearcă să-și regăsească liniștea și armonia.

Regele Frederik și Regina Mary, într-o plimbare prin Verbier. FOTO: Profimedia
Regele Frederik și Regina Mary, într-o plimbare prin Verbier. FOTO: Profimedia

După o toamnă tumultuoasă, Regele Frederik și Regina Mary încearcă să se regăsească ca și cuplu, profitând de vacanța de iarnă a copiilor, pe care au ales să o petreacă cu toții în Elveția. O pauză în care Regina Margrethe, care tocmai a abdicat în favoarea lor, a fost rechemată pentru a prelua regența... De altfel, observatorul regal Lars Hovbakke Sørensen și-a exprimat surprinderea față de o asemenea escapadă: „Este oarecum neobișnuit. Nu există niciun precedent ca un rege să plece într-o vacanță la schi la mai puțin de o lună de la urcarea sa pe tron".

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au plecat împreună cu copiii lor, așa cum fac în fiecare an, la cabana lor din Verbier. O reședință de vacanță pe care familia o deține în cantonul Valais, în apropiere de școala internațională Lemania din Verbier, urmată, pe rând, de toți cei patru copii ai lor: Christian, Isabelle, Vincent și Joséphine.

Tot acolo, în 2020, în anul pandemiei, Mary a decisese să se mute lângă ei, în luxoasa cabană pe care cuplul moștenitor o deținea în inima acestei stațiuni elvețiene foarte selecte, unde locuiesc numeroase "vedete", de la Diana Ross la Marthe Keller. Chiar și Andrew și Sarah de York aveau acolo o proprietate... Tot atunci, opinia publică daneză a descoperit că Frederik și Mary au cumpărat această reședință în 2008, pentru suma de 10 milioane de coroane daneze - adică aproape 1,5 milioane de euro.

Situată la doar 600 de metri de teleschiuri, cabana se află într-o zonă privilegiată, cunoscută sub numele de „Micul Stockholm", datorită numeroșilor scandinavi care locuiesc acolo. În cea mai pură tradiție alpină, cu grinzi și pereți din bușteni, reședința confortabilă se prelungește cu o terasă care oferă o vedere panoramică asupra domeniului schiabil Quatre-Vallées. Frederik a avut mare grijă să păstreze acest mediu neatins, opunându-se transformării unei case din apropierea cabanei sale.

Acum, tot acolo, speră ca el și soția sa să-și  regăsească liniștea și pasiunea după scandalul aventurii lui la Madrid cu mondena mexicancă Genoveva Casanova.

FOTO: Casa Regală daneză, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg
Kate Middleton și Louis, Getty jpg