Regele Frederik și Regina Mary încearcă să se regăsească într-o vacanță în Elveția

19 februarie, 2024

Scurta vacanță din februarie a copiilor a fost o ocazie binevenită pentru ca încercata Familie Regală a Danemarcei să încearcă să-și regăsească liniștea și armonia.

Regele Frederik și Regina Mary, într-o plimbare prin Verbier. FOTO: Profimedia
Regele Frederik și Regina Mary, într-o plimbare prin Verbier. FOTO: Profimedia

După o toamnă tumultuoasă, Regele Frederik și Regina Mary încearcă să se regăsească ca și cuplu, profitând de vacanța de iarnă a copiilor, pe care au ales să o petreacă cu toții în Elveția. O pauză în care Regina Margrethe, care tocmai a abdicat în favoarea lor, a fost rechemată pentru a prelua regența... De altfel, observatorul regal Lars Hovbakke Sørensen și-a exprimat surprinderea față de o asemenea escapadă: „Este oarecum neobișnuit. Nu există niciun precedent ca un rege să plece într-o vacanță la schi la mai puțin de o lună de la urcarea sa pe tron".

Regele Frederik al X-lea și Regina Mary a Danemarcei au plecat împreună cu copiii lor, așa cum fac în fiecare an, la cabana lor din Verbier. O reședință de vacanță pe care familia o deține în cantonul Valais, în apropiere de școala internațională Lemania din Verbier, urmată, pe rând, de toți cei patru copii ai lor: Christian, Isabelle, Vincent și Joséphine.

Tot acolo, în 2020, în anul pandemiei, Mary a decisese să se mute lângă ei, în luxoasa cabană pe care cuplul moștenitor o deținea în inima acestei stațiuni elvețiene foarte selecte, unde locuiesc numeroase "vedete", de la Diana Ross la Marthe Keller. Chiar și Andrew și Sarah de York aveau acolo o proprietate... Tot atunci, opinia publică daneză a descoperit că Frederik și Mary au cumpărat această reședință în 2008, pentru suma de 10 milioane de coroane daneze - adică aproape 1,5 milioane de euro.

Situată la doar 600 de metri de teleschiuri, cabana se află într-o zonă privilegiată, cunoscută sub numele de „Micul Stockholm", datorită numeroșilor scandinavi care locuiesc acolo. În cea mai pură tradiție alpină, cu grinzi și pereți din bușteni, reședința confortabilă se prelungește cu o terasă care oferă o vedere panoramică asupra domeniului schiabil Quatre-Vallées. Frederik a avut mare grijă să păstreze acest mediu neatins, opunându-se transformării unei case din apropierea cabanei sale.

Acum, tot acolo, speră ca el și soția sa să-și  regăsească liniștea și pasiunea după scandalul aventurii lui la Madrid cu mondena mexicancă Genoveva Casanova.

FOTO: Casa Regală daneză, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Meghan Markle  GettyImages jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul William în vizită la o fermă urbană, GettyImages (4) jpg
Majestatea Sa Margareta la Turnu Severin FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg
FotoJet Meghan și gemul jpg
Kate și Carole Middleton  jpg
FotoJet Maxima jpg
Prințesa Charlotte și Prințul Louis profimedia 0867105943 jpg
Printul Christian al Danemarcei la majorat   Casa Regala daneza (4) jpg
Charlene și Albert de Monaco împreună cu copiii în Germania, la Hamburg, Foto GettyImages (9) jpg
Regele Charles  foto   GettyImages jpg
Meghan Markle Regele Charles jpg
Prințul William Foto Getty images jpg
Kate Middleton în alb, Profimedia jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Majestatea Sa Margareta și Principele Radu în vizită la comunitățile dunărene   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (5) jpeg
Meghan Markle în doliu, Profimedia jpg
Printesa Beatrice   GettyImages 1251110853 jpg