Regele Frederik și Regina Mary, primul mare turneu împreună. Își revăd prieteni regali dragi, scandinavi

12 februarie, 2024

Noul cuplu regal danez a fost proclamat pe 14 ianuarie 2024, în urma abdicării Reginei Margareta a Danemarcei. La nici o lună, s-au aflat coordonatele primului turneu extern al celor doi.

Regele Frederik și Regina Mary (6) jpg

Noii monarhi vor întreprinde primele vizite oficiale în Suedia și Norvegia în luna mai, unde se vor reuni cu omologii lor, dar și prietenii lor dragi.

Regele Frederik, 55 de ani, și Regina Mary, 52 de ani, vor efectua o vizită de stat în Suedia între 6 și 7 mai, întâlnindu-se cu regele Carl XVI Gustaf și cu regina Silvia și, fără îndoială, cu Prințesa moștenitoare Victoria.

Familia regală daneză are o prietenie de lungă durată cu viitoarea regină a Suediei, Prințesa moștenitoare Victoria și cu soțul său, Prințul Daniel. Și nu doar atât: sunt și rude.

Căci Prințesa moștenitoare Victoria, viitoarea regină suedeză este și nașa Prințului moștenitor danez Christian. Dar legătura de familie nu se oprește aici: Regina Mary este nașa primului copil al Victoriei și al lui Daniel, Prințesa Estelle.

Regele Frederik este, de asemenea, naș pentru fiul și copilul cel mai mic al Prințesei Victoria și al Prințului Daniel, Prințul Oscar.

După această reuniune de familie în Suedia, Regele Frederik și Regina Mary își continuă turneul în Norvegia, în perioada 14-15 mai, căci se vor reuni cu Regele Harald al V-lea și cu Regina Sonja.

Și aici există legături mult mai profunde decât o prietenie regală. Căci actualul suveran danez a fost cavaler de onoare la nunta Prințului moștenitor Haakon, viitorul monarh norvegian, potrivit HELLO!. Regele Harald al V-lea a fost întrebat dacă are vreun gând să urmeze exemplul Reginei Margareta și să abdice, dar el a dat asigurări că va muri ca rege de drept, varianta abdicării nu este una agreată de el, în ciuda vârstei înaintate și a numeroaselor probleme de sănătate.

Regele Frederik a fost cavalerul de onoare al Prințului Haakon, Getty (1) jpg

Viitorul rege al Norvegiei, Prințul moștenitor Haakon, are o prietenie strânsă cu Frederik, pe care abia îl așteaptă. Regele danez i-a fost cavaler de onoare la nunta sa cu Mette-Marit Tjessem Høiby în 2001 și surpriză! Și Haakon, la rândul său, este unul dintre nașii Prințului Christian, întocmai ca Prințesa Victoria.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Camilla si Charles cu Regele Constantin al Greciei   profimedia 0226865320 jpg
Prințesa Eugenie mireasă, Profimedia jpg
Printesa Victoria a Suediei in California   Profimedia, Getty Images, Clement Morin Casa Regala jpg
Alina și Nicolae al României foto Facebook 2 jpg
printul harry profimedia jpg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton, Pippa Middleton  GettyImages jpg
Regele Charles la prima audiență cu premierul GettyImages 2021214882 jpg
Elizabeth Debicki ca Prințesa Diana, pe iaht, la St  Tropez, Foto Profimedia (1) jpg
Harry, Charles, Camilla, Meghan, Foto Getty (2) jpg
Regele Charles al III lea al Marii Britanii, Foto Getty (1) jpg
Prințul George 2 profimedia 0791036010 jpg
Regina Rania, Prințul Hussein, Getty Images jpg
Principesa Sofia a Romaniei la Varsovia  FOTO Casa Majestatii Sale (2) jpg
Andrea Charlotte Casiraghi profimedia 0738715961 jpg
Mary a Danemarcei, Foto Getty Images (1) jpg
Regina Letizia foto profimedia 0848652378 jpg
Infanta Cristina și Inaki foto profimedia 0701319405 jpg