Regele Harald al Norvegiei este spitalizat în țara sa, după ce s-a îmbolnăvit în Malaezia. Are 87 de ani

4 martie, 2024

Probleme mari în regatul norvegian, după cel mai vârstnic monarh european are nevoie din nou de spitalizare. Sănătatea Regelui Harald este din ce în ce mai șubredă.

Regele Harald al Norvegiei   Casa Regala norvegiana (1) jpg

Cu toate acestea, monarhul scandinav a promis că nu va abdica, ci va fi rege cât timp Dumnezeu îl va ține pe pământ.

Harald al V-lea al Norvegiei a fost internat acasă, în Norvegia, după ce s-a îmbolnăvit în timpul vacanței sale în Malaezia.

Regele în vârstă de 87 de ani a ajuns la spital și în Malaezia, în timpul unei călătorii private pe insula Langkawi. Sâmbătă, Palatul a oferit o declarație în care se explică starea Regelui Harald: a primit acolo un stimulator cardiac „temporar”, din cauza „frecvenței cardiace scăzute”.

Monarhul norvegiat a fost externat duminică din Malaezia, pentru a zbura înapoi în regat cu un transport care i-a asigurat și supravegherea medicală. Se așteaptă să-și continue recuperarea într-un spital norvegian, alături de Regina Sonja, care călătorea cu Regele.

„Majestatea Sa va fi în concediu medical timp de două săptămâni”, a anunțat palatul regal. „Prințul moștenitor preia regența în această perioadă și toate atribuțiile regale.” Este vorba de Prințul moștenitor Haakon, fiul cel mare al Regelui Harald.

Mette Marit, Regele Harald, Regina Sonja, Prințul moștenitor Haakon al Norvegiei, Getty (4) jpg

Regele Harald a fost internat în Malaezia la începutul săptămânii trecute. La acea vreme, curtea regală a declarat: „Maiestatea Sa Regele s-a îmbolnăvit în timpul vacanței sale în Malaezia și este internat acolo cu o infecție. Regele primește îngrijiri bune din partea personalului medical atât din Malaezia, cât și din Norvegia”.

Înainte de acest episod, pe 31 ianuarie Palatul anunța că regele Harald se afla în „concediu medical” până pe 2 februarie din cauza unei infecții respiratorii.

A fost internat pentru infecții în mai și decembrie anul trecut și a fost tratat pentru febră în august anul trecut.

Are o vârstă înaintată, iar problemele de sănătate se cam țin lanț. Deși mult mai fragil decât fosta regină Margareta a Danemarcei, Harald refuză să abdice, motivând că acest gest nu are temei în regatul norvegian.

Foto: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Sophie, Ducesa de Edinburgh, Profimedia (7) jpg
FotoJetSofia a Suediei jpg
Regina Letizia la dineul regal de la Amsterdam profimedia 0865800243 jpg
Printesa Martha Louise a Norvegiei si Durek Verrett jpg
Meghan Markle  foto   GettyImages jpg
Prințul Haakon al Norvegiei in SUA, aprilie 2024   Casa Regală 3 jpg
Regina Letizia profimedia 0865793910 jpg
Regina Maxima la dineul de stat din Amsterdam, Profimedia (4) jpg
Regina Letizia a Spaniei, Prințesa Margriet a Țărilor de Jos, Regele Felipe VI al Spaniei, Prințesa Moștenitoare Amalia, Regele Willem Alexander, Prințesa Beatrix și Regina Maxima a Țărilor de Jos, Profimedia jpg
Prințesa Salma a Iordaniei jpg
copii Prințul William și Prințul Harry jpg
Regina Mary și Olena Zelenska Foto Profimedia (1) jpg
banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg