Regele Juan Carlos s-a săturat să fie acuzat de complot împotriva lui Felipe și Letizia

4 aprilie, 2024

Fostul suveran spaniol a decis să ia atitudine şi-şi pregăteşte avocaţii pentru un adevărat război.

Regele Juan Carlos şi fiul său, Regele Felipe al Spaniei, s-au împăcat. FOTO: Getty Images
Regele Juan Carlos şi fiul său, Regele Felipe al Spaniei, s-au împăcat. FOTO: Getty Images

Poate că unii cred că Regele Juan Carlos este rupt de lume în Abu Dhabi, acolo unde a decis să se autoexileze după scandalurile care l-au forţat să abdice. Însă suveranul emerit este conștient de ceea ce se spune despre el și familia sa oriunde pe planetă. Poate părea altfel, dar niciun detaliu nu-i scapă. Citește presa, se uită la televizor și primește telefoane de la prieteni. De asemenea, primește informații şi de la fiicele sale.

Cu alte cuvinte, Juan Carlos nu este izolat în țara arabă, ci este la curent cu ceea ce se întâmplă și acordă o atenție deosebită la ceea ce se publică despre el. Tocmai din acest motiv, el a dat un ordin clar echipei sale de avocați: "să deschidă un proces, nici mai mult nici mai puțin decât împotriva atotputernicului ziar englez "The Times", după cum informează comentatoarea regală Pilar Eyre în "Lecturas".

Se pare că tatăl Regelui Felipe al VI-lea se gândește de luni de zile la această mișcare. El a citit titluri scandaloase despre el însuși și nu va mai permite nicio "defăimare". De pildă, "The Times" a scris ani de zile titluri care au atras atenția asupra emeritului, de la "Juan Carlos, regele decăzut", când au apărut informații despre neregulile sale financiare, până la a-l cataloga drept "un rege dependent de sex, cu cinci mii de amante", cu puțin timp înainte de vizita oficială a fiului său în Marea Britanie.

Faptul că aventura nurorii sale, Regina Letizia, cu fostul ei cumnat a ajuns pe prima pagină cu titlul "El escándalo", în spaniolă, pentru a vorbi despre presupusa aventură, l-a făcut să strângă din dinți, dar faptul că ziarul a sugerat că el însuși se află în spatele răspândirii acestei aventuri este intolerabil. Chiar "The Times" l-a acuzat că a contribuit la scurgerea acestei informații, deoarece "faptul că Letizia avea sânge plebeu l-a deranjat de la început pe Juan Carlos și de atunci nu a încetat să o considere un dușman". Iar acest lucru este inadmisibil pentru Juan Carlos, pe lângă faptul că nu este susținut de nicio dovadă, după cum au precizat avocații săi în proces.

În consecinţă, Regele emerit a făcut cunoscut faptul că nu va mai permite să se afirme public că încearcă să distrugă domnia lui Felipe. El, care se consideră un supus loial, el, care crede că monarhia este mai presus de orice altceva, chiar și de propria persoană, el, care a reușit în sfârșit să se împace cu fiul său, nu va permite nimănui să-l defăimeze.

FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Regele Frederik și Regina Mary ai Danemarcei Foto Profimedia (9) jpg
Kate Middleton și sora ei, Pippa Middleton  foto   Profimedia jpg
Majestatea Sa Margareta de Florii 2024   FOTO Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale jpeg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg