Regele Juan Carlos s-a săturat să fie acuzat de complot împotriva lui Felipe și Letizia

4 aprilie, 2024

Fostul suveran spaniol a decis să ia atitudine şi-şi pregăteşte avocaţii pentru un adevărat război.

Regele Juan Carlos şi fiul său, Regele Felipe al Spaniei, s-au împăcat. FOTO: Getty Images
Regele Juan Carlos şi fiul său, Regele Felipe al Spaniei, s-au împăcat. FOTO: Getty Images

Poate că unii cred că Regele Juan Carlos este rupt de lume în Abu Dhabi, acolo unde a decis să se autoexileze după scandalurile care l-au forţat să abdice. Însă suveranul emerit este conștient de ceea ce se spune despre el și familia sa oriunde pe planetă. Poate părea altfel, dar niciun detaliu nu-i scapă. Citește presa, se uită la televizor și primește telefoane de la prieteni. De asemenea, primește informații şi de la fiicele sale.

Cu alte cuvinte, Juan Carlos nu este izolat în țara arabă, ci este la curent cu ceea ce se întâmplă și acordă o atenție deosebită la ceea ce se publică despre el. Tocmai din acest motiv, el a dat un ordin clar echipei sale de avocați: "să deschidă un proces, nici mai mult nici mai puțin decât împotriva atotputernicului ziar englez "The Times", după cum informează comentatoarea regală Pilar Eyre în "Lecturas".

Se pare că tatăl Regelui Felipe al VI-lea se gândește de luni de zile la această mișcare. El a citit titluri scandaloase despre el însuși și nu va mai permite nicio "defăimare". De pildă, "The Times" a scris ani de zile titluri care au atras atenția asupra emeritului, de la "Juan Carlos, regele decăzut", când au apărut informații despre neregulile sale financiare, până la a-l cataloga drept "un rege dependent de sex, cu cinci mii de amante", cu puțin timp înainte de vizita oficială a fiului său în Marea Britanie.

Faptul că aventura nurorii sale, Regina Letizia, cu fostul ei cumnat a ajuns pe prima pagină cu titlul "El escándalo", în spaniolă, pentru a vorbi despre presupusa aventură, l-a făcut să strângă din dinți, dar faptul că ziarul a sugerat că el însuși se află în spatele răspândirii acestei aventuri este intolerabil. Chiar "The Times" l-a acuzat că a contribuit la scurgerea acestei informații, deoarece "faptul că Letizia avea sânge plebeu l-a deranjat de la început pe Juan Carlos și de atunci nu a încetat să o considere un dușman". Iar acest lucru este inadmisibil pentru Juan Carlos, pe lângă faptul că nu este susținut de nicio dovadă, după cum au precizat avocații săi în proces.

În consecinţă, Regele emerit a făcut cunoscut faptul că nu va mai permite să se afirme public că încearcă să distrugă domnia lui Felipe. El, care se consideră un supus loial, el, care crede că monarhia este mai presus de orice altceva, chiar și de propria persoană, el, care a reușit în sfârșit să se împace cu fiul său, nu va permite nimănui să-l defăimeze.

FOTO: Getty ImagesRecente pe Ok! Magazine

Prințesa Beatrice Zara Tindall Foto Instagram jpg
Gemenii regali, Printul Jacques si Printesa Gabrielle si Lady Amelia si Lady Eliza Spencer   Palatul Princiar, Instagram jpg
Regele Felipe și Regine Letizia  foto   GettyImages jpg
Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Mette Marit, Profimedia (3) jpg
Amelia, Kitty, Eliza (S   D) jpg
Regina Letizia sporty chic   profimedia 0877258936 jpg
Pauline Ducruet si Printesa Stephanie de Monaco   Instagram jpg
Regele Charles și a reluat îndatoririle regale, GettyImages (3) jpg
Printesa Kako a Japoniei in Grecia   profimedia 0877057103 jpg
Kate Middleton și Prințul William (4) jpg
Harry și Meghan în Nigeria, GettyImages (6) jpg
Prințul Hussein al Iordaniei și Prințesa Rajwa jpg
Maria Teresa Turrion Borrallo, bona Cambridge (7) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook2 jpg
Kate Middleton (20) jpg
FotoJet Sussex jpg
Principesa Sofia a României la gala Uniter   Daniel Angelescu, Casa Majestății Sale (1) jpeg