„Regele”, serialul despre Juan Carlos, Felipe și Letizia care nu a fost difuzat niciodată

12 iunie, 2024

Un altfel de „The Crown” era în plan să se realizeze despre monarhia spaniolă, însă totul a fost sistat din mers.

Letizia, Felipe, Sofia și Juan Carlos, în vizorul producătorilor de seriale. FOTO: Getty Images
Letizia, Felipe, Sofia și Juan Carlos, în vizorul producătorilor de seriale. FOTO: Getty Images

Potrivit presei iberice, dacă în Spania s-ar lansa un film de ficțiune despre Familia Regală, s-ar întâmpla două lucruri: în primul rând, José Coronado ar avea un rol principal, iar în al doilea rând, un nor de controversă ar plana asupra Palatului Zarzuela, cu consecințe nefaste. Desigur, există mai multe producții despre Familia Regală spaniolă, însă jurnaliștii spanioli susțin că ar există una, de tipul „The Crown”, care nu a văzut niciodată lumina zilei.

Chipurile, cu trei ani în urmă, totul era planificat pentru a începe o nouă serie despre fostul suveran controversat, Regele Juan Carlos. Două case de producție erau interesate să realizeze un serial despre el, pe modelul britanicului „The Crown”, una dintre ele fiind grupul Mediapro, avându-l ca lider pe Javier Olivares, creatorul serialului „El ministerio del tiempo”.

Dramaturgul a dezvăluit într-un interviu acordat publicației spaniole „El País” că proiectul urma să aibă trei sezoane și între 10 și 12 episoade pentru fiecare sezon: „O ascensiune care a fost foarte grea; un boom în care toți spaniolii erau susținători ai lui Juan Carlos; și un șoc final, când ne-am dat seama de ceea ce nu voiam să vedem”.

În plus, este de la sine înțeles că acest subiect avea toate atuurile pentru a fi un succes de casă, într-o perioadă în care publicul e avid după ecranizările figurilor regale, de la domnia regretatei Regina Elisabeta a II-a și până la Regina Maxima, a cărei viață este expusă într-un serial difuzat în Țările de Jos.

Proiectul lui Olivares, intitulat „El Rey”/„Regele” și inspirat de cartea „Yo, el Rey”, publicată de biografa regală Pilar Eyre, nu a văzut lumina zilei în 2020. Iar adevărul este că povestea nefiltrată despre Coroana spaniolă, care includea și viața celor din jurul lui Juan Carlos, respectiv a Reginei Sofia, a Regelui Felipe și a Reginei Letizia, nu a fost atât de simplă în practică.

Acest lucru a fost confirmat de „Monarquía Confidencial”, unde se subliniază că prețul ridicat al producției, precum și necesitatea de a avea un material documentar care să includă mărturii ale experților despre scandalurile în care au fost implicate personajele lor, au dinamitat această idee suculentă.

„Nu este atât de ușor. Scenele, actorii, totul este un efort financiar considerabil... Nicio casă de producție nu se lansează într-un astfel de proiect fără o minimă garanție de succes", avertizează pentru publicația citată o sursă apropiată Palatului Zarzuela, care a mai precizat că „abordarea unor teme delicate despre Familia Regală spaniolă, mai precis figura lui Juan Carlos sau a regilor actuali, nu este atât de ușoară”.

. FOTO: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Principesa Sofia, iunie 2024   Casa Regala (9) jpeg
Prințul William, George, Charlotte și Louis foto profimedia 0883520310 jpg
Sarah Ferguson profimedia 0883026528 jpg
Printul William   GettyImages 2155662284 jpg
William și Kate tineri, Getty jpg
Prințul William Carole Middleton profimedia 0883021484 jpg
Regina Sofia a Spaniei Foto profimedia (2) jpg
Zara Tindall Royal Ascot jpg
Prințesa Leonor și Sofia profimedia 0883197255 jpg
Prințesa Beatrice și Ducesa Sophie jpg
Regele Carl Gustaf al Suediei si Regina Silvia a Suediei   Casa Regala suedeza jpg
Ducesa Sophie la Royal Ascot profimedia 0883079157 jpg
Kate Middleton, Prințul William  foto   GettyImages jpg
Regele Charles, Regina Camilla si Ducesa Sophie la Trooping the Colour 2024   Casa Regala (3) jpg
William și Zara Tindall colaj  jpg
Prințesa Leonor și Prințesa Sofia Foto Profimedia (2) jpg
Prințesa Charlene și Prințul Albert de Monaco Foto Getty Images (5) jpg
Carole și Michael Middleton Foto Profimedia (4) jpg