Regele Willem-Alexander al Regatului ╚Ü─ârilor de Jos a ├«mplinit 55 de ani. Cum l-au s─ârb─âtorit so╚Ťia ╚Öi cele trei fiice

29 aprilie, 2022

Regele Willem-Alexander al Regatului Țărilor de Jos și-a aniversat miercuri cei 55 de ani.

Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (2) jpg

Al─âturi de el au stat cele trei fiice ╚Öi so╚Ťia, Regina Maxima. Casa Regal─â olandez─â a publicat c├óteva imagini cu ├«ntreaga familie reunit─â la Maastricht, ├«nainte de marele eveniment.

Regina Maxima ╚Öi fiica cea mic─â, Ariane, ├«n v├órst─â de 15 ani, au purtat rochii, ├«n vreme ce Prin╚Ťesa Alexia, 16 ani, ╚Öi Prin╚Ťesa Catharina-Amalia, 18 ani, au optat pentru pantaloni.

Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani jpg

A fost o adev─ârat─â s─ârb─âtoare de Ziua Regelui, unde au avut loc nenum─ârate festivit─â╚Ťi, inclusiv spectacole cu Andr├ę Rieu ╚Öi Rowwen H├Ęze.

Regalii s-au ├«ntrecut ├«n jocuri de cuvinte ├«n leg─âtur─â cu dialectul din Maastricht ╚Öi au ajutat la prepararea specialit─â╚Ťilor locale.

Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (6) jpg

Ziua de 27 aprilie, ziua de na┼čtere a regelui Willem-Alexander, este ┼či Ziua na┼úional─â a Regatului ┼ó─ârilor de Jos, s─ârb─âtorit─â sub denumirea de Ziua Regelui. Dac─â aceast─â zi este duminica, Ziua Regelui este s─ârb─âtorit─â ├«n ziua precedent─â.

stanga
dreapta
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (13) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (14) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (11) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (12) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (10) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (9) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (8) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (7) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (5) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (4) jpg
Regele Willem Alexander al Regatului Țărilor de Jos a împlinit 55 de ani (3) jpg

Regele Willem-Alexander al Olandei (numele complet Willem-Alexander Claus George Ferdinand) s-a n─âscut la 27 aprilie 1967, la Utrecht, fiind primul copil al prin┼úesei Beatrix ┼či al prin┼úului Claus (1926-2002). La na┼čtere a primit titlurile de prin┼ú al ┼ó─ârilor de Jos ┼či prin┼ú de Orania-Nassau, Jonkheer van Amsberg. A fost botezat la 2 septembrie 1967, ├«n cadrul unei ceremonii desf─â┼čurate la Haga, conform site-ului oficial al familiei regale a ┼ó─ârilor de Jos.

├Änainte de a-i succeda mamei sale la tron, la 30 aprilie 2013, prin┼úul Willem-Alexander a ocupat o serie de posturi specifice ├«ntr-o serie de domenii, reflect├ónd angajamentul s─âu fa┼ú─â de societatea olandez─â. El a fost ├«ntotdeauna interesat ├«n mod special de anumite domenii, inclusiv managementul apei, infrastructur─â ┼či tehnologia informa┼úiei, sport ┼či ap─ârare.

La 30 aprilie 2013, prinţul Willem-Alexander al Regatului Ţărilor de Jos a devenit cel mai tânăr suveran din Europa, după semnarea de către mama sa, regina Beatrix, a actului de abdicare. Regina Beatrix s-a aflat în fruntea statului olandez începând cu anul 1980, când mama sa, regina Juliana a abdicat, de asemenea în favoarea ei. Bunica sa, regina Wilhelmina, a abdicat, în 1948, în favoarea fiicei sale Juliana.

Monarhul este oficial pre┼čedintele Consiliului de Stat, un rol istoric care este de natur─â pur simbolic─â. Consiliul de Stat ofer─â guvernului ┼či Parlamentului consiliere independent─â cu privire la legisla┼úie ┼či guvernare ┼či este, de asemenea, cea mai ├«nalt─â instan┼ú─â administrativ─â a ┼ú─ârii. Pe l├óng─â ┼čedin┼úele plenare la care particip─â Regele, Consiliul de Stat este format ┼či dintr-o Divizie de jurisdic┼úie administrativ─â ┼či o Divizie de consultan┼ú─â, la ale c─âror ┼čedin┼úe Regele nu particip─â. ├Än consecin┼ú─â, Regele nu este implicat ├«n practic─â ├«n cele dou─â domenii principale de activitate ale Consiliului. Vicepre┼čedintele este responsabil de conducerea de zi cu zi a Consiliului de Stat ┼či prezideaz─â ┼čedin┼úele acestuia.Recente pe Ok! Magazine

image
disney2 jpg
kate profimedia 0692807835 jpg
Ducesa Catherine jpg
printesa22 jpg
Regina Elisabeta, Charles și Diana jpg
letizia profimedia 0692223665 jpg
asta7 jpg
profimedia 0691364927 jpg
chelsy davy profimedia 0257963874 jpg
megi92 jpg
elisabeta profimedia 0691649232 (1) jpg
leti10 jpg
regina profimedia 0690948732 jpg
Regina Elisabeta jpg
William vizit─â Glasgow jpg
FotoJetDukes jpg
stephanie2 jpg