Regina a murit, trăiască Regele! Charles de Wales este noul suveran al Marii Britanii

8 septembrie, 2022

Fiul cel mare al Elisabetei a II-a a devenit automat Regele Angliei şi se va adresa naţiunii potrivit noului său statut.

Regina Elisabeta si printul Charles

După ce a așteptat o viață întreagă să urce pe tron, Prințul Charles se vede în faţa faptului împlinit în cea mai grea zi a vieţii sale. Căci astăzi, mama sa, venerabila Regină Elisabeta a II-a, a murit la vârsta de 96 de ani, după 70 de ani de domnie ireproşabilă.

Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: "Regina a murit liniștită la Balmoral în această după-amiază. Regele și Regina Consort vor rămâne la Balmoral în această seară și se vor întoarce mâine la Londra".  

Pentru un necunoscător al legilor regalităţii, ar putea părea cinică numirea unui nou rege la atât de scurt timp după decesul fostei suverane. Dar, aşa cum o arată şi istoria, dar şi cum o impune regula monarhică, succesorul preia prerogativele regale imediat, fiind numit oficial a doua zi după moartea predecesorului. Acest lucru se va întâmpla la Palatul St James din Londra, în faţa unui organism ceremonial cunoscut sub numele de Consiliul de Aderare.

Potrivit acestei "ecuaţii", Charles, fostul Prinț de Wales, este acum Regele Charles al III-lea. Şi, potrivit noului său statut, el a adresat un mesaj națiunii britanice, care deplânge trecerea în nefiinţă a Elisabetei a II-a, cea mai longevivă suverană a Marii Britanii.

Iată mesajul său:

"Moartea iubitei mele mame, Majestatea Sa Regina, este un moment de mare tristețe pentru mine și pentru toți membrii familiei mele. Deplângem profund moartea celui mai preţuit suveran şi a mult iubitei mame. Ştiu că pierderea ei va fi profund simţită în toată ţara, în teritoriile britanice şi Commonwealth, dar şi de către numneroşi oameni din întreaga lume. În această perioadă de doliu şi schimbări, familia mea şi eu ne vom găsi alinarea şi susţinerea conform cunoştinţele noastre despre respectul şi afecţiunea profundă de care Regina a fost atât de ataşată", a împărtășit noul rege într-o declarație publicată de Palatul Buckingham.

Mâine, în transmisiune directă, Charles va ţine primul său discurs oficial ca Rege, iar guvernul va depune jurământul la Deligence în sunetul unui salut cu 41 de tunuri în Hyde Park, Londra.

După ce va fi încoronat rege al Marii Britanii, Regele Charles al III-lea se va muta la Palatul Buckingham.Recente pe Ok! Magazine

Camilla William si Kate GettyImages 1241283589 jpg
Meghan Markle, Getty (5) jpg
Isla Elizabeth Phillips, Profimedia (4) jpg
Regele Charles, Lady Di, Camilla  foto   GettyImages jpg
Printul Francois, mezinul Marelui Duce Guillame de Luxemburg si al lui Stephanie de Luxemburg (1)   pagina oficiala jpg
Regina Maxima   profimedia 0766182987 jpg
Regele Charles   profimedia 0749026857 jpg
Charlotte Casiraghi profimedia 0765270880 jpg
Kate Middleton ii fura stilul lui Meghan Markle jpg
Meghan Markle si Printul Harry jpeg
Regina Camilla în Germania (8) jpg
Camilla foto getty jpg
Sussex, Harry și Meghan (1) jpg
Sofia și Carl PNG
Kate Middleton Prințul William  foto   GettyImages jpg
Prințul Harry și Meghan Markle la Gala Ripple of Hope, 2022, Getty (5) jpg
Letizia profimedia 0765503415 jpg
FotoJetRegiiUK jpg