Regina a părăsit Londra, de teama coronavirusului. Planul de criză: Prinţul William o înlocuieşte pe Suverană şi Harry se întoarce în familia regală

20 martie, 2020
3 aaaaaaaa jpg jpeg

Măsuri fără precent sunt luate în calcul aceste zile din cauza pandemiei. În plină criză cauzată de coronavirus, se preconizează ca Prinţul William să îi înlocuiască pe Regină şi pe Prinţul Charles, în timp ce aceştia s-ar afla în izolare, iar Harry să-şi reia rolul senior în familia regală.

În cursul zilei de 19 martie, Regina Elisabeta a II-a a părăsit Palatul Buckingham, împreună cu căţeii ei Dorgi, pentru a ajunge la Castelul Windsor cu o săptămână mai devreme decât era preconizat. Monarhul britanic îşi va petrece Paştele în afara capitalei.

regina jpg jpeg

Suverana de 93 de ani este însoţită la castel de Prinţul Philip (98), care a fost transportat cu elicopterul din Wood Farm în Sandringham. Măsura de-a o muta pe Regină a fost luată înainte de-a se închide Londra, lucru care se pregăteşte în acest moment în Marea Britanie, din cauza pandemiei. Zilele trecute, ministrul Sănătăţii a recomandat autoizolarea persoanelor de peste 70 de ani, iar Majestatea Sa are 93 de ani şi fiul ei, viitorul rege al Marii Britanii, are 71 de ani.

Scenarii posibile

În timp ce pare că este în plină desfăşurare planul izolării celor doi membri seniori ai monarhiei, se întrevede ca William să joace un rol mai activ decât până acum. Există, de asemenea, anumite intenţii şi în ceea ce îl priveşte pe Harry. Prinţul este pe punctul de-a ieşi complet din familia regală, pe 31 martie, însă el poate lucra drept Consilier de Stat.

harry jpg jpeg

Consilierii de stat sunt numiţi dintre consorţii Reginei de către Parlament. Este posibil ca Prinţesa Beatrice, care este a noua în linia succesorală la tron, să fie şi ea promovată şi să i se propună şi ei poziţia de consilier de stat.

Nigel Cawthorne, autorul cărţii Call Me Diana: Princess Diana on Herself, a declarat pentru FEMAIL: “E logic ca Prinţul William să-i ţină locul Reginei. Trebuie să fie şi o prezenţă fizică a monarhului, nu numai una virtuală, iar Prinţul William e al treilea în linia succesorală şi tânăr, cee ace nu îl face atât de vulnerabil în faţa COVID-19.”

William, ]n locul Reginei

Grant Harrold, care a fost majordon regal între 2004 şi 2011, a ţinut să precizeze: “E posibil ca, în cazul în care Regina şi Prinţul de Wales sunt în izolare, Prinţul William să aibă un rol mai activ ca până acum.”

kate jpg jpeg

“Iar, dacă soţia lui, Kate Middleton, ar rămâne însărcinată în timpul pandemiei, Palatul s-ar duce în genunchi la Harry, asta e sigur! Şi sunt convins că el s-ar întoarce şi ar face tot ce-i stă în putinţă ca să le sară în ajutor tatălui său şi bunicii”, a adăugat Cawthorne. În momentul de faţă, Harry este izolat împreună cu familia lui, soţia Meghan Markle şi fiul Archie, în Canada.

Oricum, în situaţia actuală incertă, nu mai există evenimente regale la care Prinţul William să fie nevoit să participe, agenda Reginei fiind şi ea afectată din cauza noului coronavirus. Mai există, în prezent, însă, întâlniri informale secrete care au ca subiect diverse probleme de stat, monarhia fiind o maşinărie amplă, cu numeroşi angajaţi şi activităţi care nu pot fi sistate de tot.

#eOKsaStaiAcasa

foto - ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

charles profimedia jpg
Mike și Zara Tindall, Profimedia (2) jpg
meghan2 profimedia jpg
Ducii de Cambridge și copiii (4) jpg
camilla 5 profimedia jpg
regina tanara profimedia jpg
Letizia a Spaniei în vizită la Albacete, Profimedia (15) jpg
Regina Margrethe a II a a Danemarcei   Keld Navntoft, Kongehuset (1) jpg
charles3profimedia jpg
Regina alb negru PNG
print harry profimedia jpg
Prințul și Prințesa de Wales, vizită Țara Galilor, Profimedia jpg
Meghan și Harry (5) jpg
george 112 profimedia jpg
harry profimedia jpg
camilla profimedia jpg
Regina Rania a Iordaniei în vizite oficiale  Profimedia (3) jpg
meghan markle8 profimedia jpg