Regina Camilla, lecție de eleganță într-o ținută albă, în Scoția, înainte de a doua încoronare

5 iulie, 2023

Regele Charles și Regina Camilla au dat o petrecere în Scoția înainte de cea de-a doua celebrare a încoronării lor!

Regina Camilla în Scoția jpg

Marți după-amiază, Regele Charles și Regina Camilla și-au primit oaspeții la Palatul Holyroodhouse, la o petrecere în grădină. Ei au avut parte și de un ajutor de nădejde la petrecere, chiar Prințesa Anne.

Petrecerile în grădină sunt o tradiție regală, se știe că monarhul britanic găzduiește de obicei mai multe petreceri în grădină la Palatul Buckingham și una la Palatul Holyroodhouse, reședința regală oficială din Scoția, în fiecare vară. Regele Charles, în vârstă de 74 de ani, a organizat prima petrecere în grădină a sezonului estival la Palatul Buckingham, pe 3 mai, împreună cu Regina Camilla, în vârstă de 75 de ani.

„Înființate în timpul domniei Reginei Victoria, Garden Parties reprezintă o modalitate importantă pentru membrii Familiei Regale de a vorbi cu multe persoane din toate categoriile sociale, care au avut un impact pozitiv în comunitatea lor", se arată pe site-ul familiei regale, conform People

„Invitațiile sunt distribuite printr-o rețea vastă de colaboratori, inclusiv lord-locotenenți, societăți și asociații, departamente guvernamentale, administrații locale, Biserica și grupuri religioase care nominalizează invitați în speranța de a obține "o secțiune reprezentativă a comunității"." 

Peste 30.000 de persoane sunt invitate în fiecare an la petreceri în grădină, precizează Royal.UK, unde au parte de o după-amiază de vară relaxantă. În mod tradițional, oaspeții încep să ajungă în jurul orei 15.00, deși petrecerea nu începe oficial până când membrii familiei regale nu intră în grădini, în jurul orei 16.00. Imnul național este interpretat de o fanfară militară, iar membrii familiei regale se vor deplasa pe "aleile" desemnate pentru a discuta cu oaspeții. În cele din urmă, membrii familiei regale se îndreaptă spre Cortul regal de ceai pentru a se întâlni cu mai mulți oameni, iar oaspeții sunt invitați să mănânce, să bea și să se plimbe prin grădinile palatului. Bărbații poartă, de obicei, costume, în timp ce doamnele poartă rochii de zi, de obicei asociate cu pălării elegante. 

Petrecerea în grădină organizată de Regele Charles și Regina Camilla la Palatul Holyroodhouse a făcut parte din Săptămâna Regală de la Edinburgh. Cuplul continuă tradiția Reginei Elisabeta de a petrece în fiecare an o săptămână specială în Scoția, care se mai numește și Săptămâna Holyrood.

Prima Săptămână Regală din timpul domniei lui Charles va fi marcată de cea de-a doua sărbătoare a încoronării lor. Pe 6 iunie, la o lună de la ceremonia istorică de încoronare de la Londra, guvernul scoțian a anunțat că o altă rundă de festivități va avea loc la Edinburgh astăzi, 5 iulie, pentru a marca acest moment important. Prințul William și Kate Middleton,  Ducele și Ducesa de Rothesay, așa cum sunt numiți în Scoția, vor fi, de asemenea, prezenți.

Printesa Anne în Scoția jpg

Foto: Getty Images



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton foto Instagram png
Sarah Ferguson si fiicele sale, Printesa Eugenie si Printesa Breatice   Instagram 2 jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu, prima aparitie din aceasta toamna la Palatul Elisabeta   Daniel Angelescu, Casa Majestatii Sale (1) jpeg
Prințul William, Prințul Harry, Kate Middleton, Meghan Markle  sursa   GettyImages jpg
Regina Letizia in rochie denim   GettyImages 2173191896 jpg
Prințesa Beatrice și Sienna colaj jpg
Kate Middleton, Prințul William   GettyImages jpg
Printesa Beatrice, Printesa Eugenie si Printul Andrew in 2019, la nunta lui Harry cu Meghan. FOTO  Getty Images 960049188 jpg
FotoJet Olandezi jpg
Regina Maxima a Olandei Foto Getty Images jpg
Regina Margrethe a Danemarcei   Per Morten Abrahamsen jpeg
scandalul Marius Borg, Printul Haakon, Printesa Mette Marit   Profimedia, Casa Regala norvegiana jpg
Felipe și Letizia și fosta iubită Eva Sannum jpg
Kate Middleton, Profimedia (4) jpg
Meghan Markle, Prințul Harry, Profimedia (2) jpg
Prințul Haakon și Prințesa Mette Marit GettyImages 1252743379 jpg
Printesa Amalia in aceeasi rochie ca Sarah Ferguson   Profimedia, Instagram jpg
Printesa Elisabeta a Belgiei   GettyImages 1869623533 jpg