Regina Camilla n-a venit în România, dar a primit o distincție specială! Despre ce e vorba

7 iunie, 2023

Soția Regelui Charles, Regina Camilla, a primit o nouă distincție specială la o lună de la încoronare, eveniment istoric care a avut loc pe 6 mai.

Regina Camilla jpg

Regina Camilla a fost încoronată alături de Regele Charles în luna mai, sub privirile întregii lumi, iar acum, o lună mai târziu, soția monarhului a primit o onoare specială. S-a anunțat că aceasta a fost premiată pentru serviciile aduse Noii Zeelande și va deveni membru suplimentar al Ordinului de Merit al Noii Zeelande.

Totul a fost dezvăluit în The King's Birthday and Coronation Honours List 2023, listă care a fost publicată luni de guvernul neozeelandez. Pe lista specială cu 182 de distincții se află și fostul prim-ministru Jacinda Ardern, care va fi numită Dame Grand Companion al Ordinului Merit al Noii Zeelande, notează Hello Magazine. 

În 2019, Regele Charles și Regina Camilla au vizitat Noua Zeelandă în cadrul unui turneu oficial. Călătoria a inclus trei plimbări publice în care le-au oferit neozeelandezilor șansa de a-i saluta personal. În timp ce se aflau acolo, cuplul a vizitat o fabrică de vinuri și, de asemenea, a experimentat o ceremonie tradițională de depunere de coroane.

Regele Charles nu a vizitat încă această țară de când a devenit rege, dar a făcut călătorii oficiale atât în Germania, cât și în România, în țara noastră. 

Regina Elisabeta a II-a, mama regelui, a avut legături strânse cu Noua Zeelandă, pe care a vizitat-o de zece ori în timpul domniei sale. Adresându-se națiunii în 1953, monarhul de atunci a spus: "Vreau să arăt că Coroana nu este doar un simbol abstract al unității noastre, ci o legătură personală și vie între noi."

Ce vizite va face Regele Charles, după România

Vineri, 2 iunie, Regele Charles a ajuns în România. Ieri, 6 iunie, a plecat din țara noastră, unde s-a bucurat de natura de la Valea Zălanului și din Viscri. În continuare, Regele Charles ar putea ajunge în Franța. 

Deși nu au fost confirmate alte călătorii sau date oficiale, o vizită la Paris ar putea fi în cărți pentru familia regală, deoarece Regele Charles și Regina Camilla și-au amânat călătoria acolo în martie. Atât guvernul francez, cât și cel britanic au luat decizia de a amâna vizita regală după protestele violente împotriva președintelui Emmanuel Macron.

Foto: Getty Images, Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

banchet de stat la Bruxelles cu Regina Mathilde a Belgiei, Marele Duce Henri de Luxemburg, Regele Philippe al Belgiei si Marea Ducesa Maria Teresa   Casa Regala belgiana (5) jpg
Regele Willem Alexander, Regele Felipe, Regina Letizia și Regina Maxima, Profimedia jpg
FotoJetPippa jpg
Kate Middleton și Prințul William, în ținute sport  foto   Getty jpg
Regele Charles și Prințul William Foto Getty Images
Regele Felipe și Regina Letizia Foto getty images profimedia jpg
Regina Camilla, la Palatul Buckingham, pe 16 aprilie 2024, GettyImages (4) jpg
Prințesa Diana Foto GettyImages jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei se mărită cu Durek Verrett, Getty (6) jpg
Kate Middleton Foto Getty Images jpg
Marele Duce Henri de Luxemburg si Marea Ducesă Maria Teresa   FOTO Marea Curte Ducală (8) jpg
Regele Frederik, Regina Mary alaturi de Regina Margrethe Foto Profimedia (1) jpg
Prințul William la slujba Commonwealth pe 11 martie 2024, la Londra, Getty Images (2) jpg
FotoJet Meg jpg
Prințesa moștenitoare Mette Marit a Norvegiei la Premiile de cercetare medicală, Profimedia (4) jpg
Printesa Eleonore a Belgiei la 16 ani   FOTO Casa Regală (2) jpg
Regina Mary și Regele Frederik foto Daily Mail png
Juan Carlos a abdicat (foto: reuters) jpeg