Regina Camilla n-a venit în România, dar a primit o distincție specială! Despre ce e vorba

7 iunie, 2023

Soția Regelui Charles, Regina Camilla, a primit o nouă distincție specială la o lună de la încoronare, eveniment istoric care a avut loc pe 6 mai.

Regina Camilla jpg

Regina Camilla a fost încoronată alături de Regele Charles în luna mai, sub privirile întregii lumi, iar acum, o lună mai târziu, soția monarhului a primit o onoare specială. S-a anunțat că aceasta a fost premiată pentru serviciile aduse Noii Zeelande și va deveni membru suplimentar al Ordinului de Merit al Noii Zeelande.

Totul a fost dezvăluit în The King's Birthday and Coronation Honours List 2023, listă care a fost publicată luni de guvernul neozeelandez. Pe lista specială cu 182 de distincții se află și fostul prim-ministru Jacinda Ardern, care va fi numită Dame Grand Companion al Ordinului Merit al Noii Zeelande, notează Hello Magazine. 

În 2019, Regele Charles și Regina Camilla au vizitat Noua Zeelandă în cadrul unui turneu oficial. Călătoria a inclus trei plimbări publice în care le-au oferit neozeelandezilor șansa de a-i saluta personal. În timp ce se aflau acolo, cuplul a vizitat o fabrică de vinuri și, de asemenea, a experimentat o ceremonie tradițională de depunere de coroane.

Regele Charles nu a vizitat încă această țară de când a devenit rege, dar a făcut călătorii oficiale atât în Germania, cât și în România, în țara noastră. 

Regina Elisabeta a II-a, mama regelui, a avut legături strânse cu Noua Zeelandă, pe care a vizitat-o de zece ori în timpul domniei sale. Adresându-se națiunii în 1953, monarhul de atunci a spus: "Vreau să arăt că Coroana nu este doar un simbol abstract al unității noastre, ci o legătură personală și vie între noi."

Ce vizite va face Regele Charles, după România

Vineri, 2 iunie, Regele Charles a ajuns în România. Ieri, 6 iunie, a plecat din țara noastră, unde s-a bucurat de natura de la Valea Zălanului și din Viscri. În continuare, Regele Charles ar putea ajunge în Franța. 

Deși nu au fost confirmate alte călătorii sau date oficiale, o vizită la Paris ar putea fi în cărți pentru familia regală, deoarece Regele Charles și Regina Camilla și-au amânat călătoria acolo în martie. Atât guvernul francez, cât și cel britanic au luat decizia de a amâna vizita regală după protestele violente împotriva președintelui Emmanuel Macron.

Foto: Getty Images, ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Kate Middleton William facultate profimedia 0221704226 jpg
Prințesa Beatrice, Getty jpg
Prințesa Martha Louise a Norvegiei și a deschis o școală de câini utilitari, Profimedia (2) jpg
Maria Carolina si Maria Chiara vs Lady Eliza si Lady Amelia Spencer   Instagram jpg
Meghan Markle și Prințul Harry la Invictus 2023, Getty (4) jpg
Kate Middleton Meghan Markle jpg
Camilla și Charles PNG
Kate Middleton în Leeds, Getty (4) jpg
Printul William si Printul Harry in uniforma   profimedia 0230587986 jpg
Prințesa Anne, Getty (1) jpg
Nicolae si Alina ai României în ținute de gală foto Instagram png
Cei patru regali (12) jpg
Regina Letizia într o rochie Zara foto profimedia 0808446728 jpg
Charles și nepoții Wales, Getty (1) jpg
Regele Charles jpg
Prințul William în SUA, septembrie 2023, Getty (6) jpg
Majestatea Sa Margareta si Principele Radu la Madrid 2023   Casa Majestatii Sale (6) jpg
Charlene de Monaco, Foto X2 jpg