Regina Camilla, surprinsă iarăși în ipostaza pe care o adoră: le-a citit copiilor și le-a dat un sfat

8 mai, 2024

Îmbrăcată în albastru, Regina Camilla și-a reluat activitățile cele mai îndrăgite. Lectura este de departe preferata sa și i-a încântat pe micuții londonezi cu un sfat prețios.

Regina Camilla, GettyImages (6) jpg

Regina Camilla și-a recăpătat zâmbetul, după cele câteva luni de crispare, îngrijorată fiind pentru starea soțului său, Regele Charles. Suveranul britanic s-a aflat în terapie pentru cancer și recent a primit undă verde de la medici să-și reia activitățile regale publice.

Regina a inaugurat o nouă bibliotecă școlară la Londra și s-a folosit de ocazie pentru a interacționa cu copiii avizi să-i soarbă cuvintele. Cu foarte mare responsabilitate, regina britanică le-a dezvăluit copiilor încântați s-o vadă că lectură le va deschide ușile și că va face o „diferență imensă” pentru ei în viață.

Camilla le-a mai spus copiilor de la Școala Primară Moreland din Islington, Londra, „cu cât citești mai multe cărti, cu atât vei învăța mai multe”.

Deschiderea acestei biblioteci face parte din Proiectul Bibliotecilor ”Încoronarea”.

Inițiativa a permis revitalizarea a 50 de biblioteci ale unor școli primare din Marea Britanie, în comunități care se confruntă cu rate scăzute de alfabetizare, provocări economice semnificative și lipsă de acces la cărți atât acasă, cât și la școală, în special pentru copii.

Mesajul suveranei a continuat.

„Sunteți foarte norocoși să aveți o bibliotecă atât de frumoasă și sper că o să vă placă să citiți toate cărțile, întrucât cu cât citiți mai multe cărți, cu atât veți învăța mai multe.

Cu cât veți învăța mai multe, cu atât mai bine veți înainta în viață. Este atât de important să citiți în continuare și cred că o bibliotecă ca aceasta va face o mare diferență pentru voi toți cei prezenți aici. Succes și să aveți spor la citit!”, a încheiat Regina Camilla.

Biblioteca este proaspăt aprovizionată cu 300 de cărți noi, inclusiv colecția Chase Coronation, cu primele 23 de cărți pentru copii, selectate de copii din școlile primare din Marea Britanie în onoarea încoronării Camillei și a lui Charles din 2023.

În timpul vizitei sale de marți, Regina Camilla a citit și a fost prezentă când rapperul și povestitorul britanic Sierra Leonean Alim Kamara, fondatorul companiei de povestiri Storie Storie a lecturat, de asemenea.

Foto: GettyImages



Recente pe Ok! Magazine

Regele Charles Foto profimedia jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg