Regina Danemarcei rupe tăcerea. De ce a fost ”mai bine” să le retragă titlurile princiare nepoților săi

20 februarie, 2023
Reginei Margareta a Danemarcei, Getty jpg

Suverana descifrează enigma. O lume întreagă a fost șocată de gestul neașteptat al  Reginei Margareta a Danemarcei în toamna anului trecut, când anunța sec că nepoții din partea fiului Ioachim nu vor mai fi prinți începând cu prima zi a anului 2023.

Și Regina Danemarcei, în vârstă de 82 de ani, s-a ținut de cuvânt. Margrethe a II-a este ultima suverană din Europa, după decesul Reginei Elisabeta a II-a, la înmormântarea căreia a și participat. Exact după ce a revenit în Danemarca din Anglia, a făcut anunțul. Oamenii s-au mirat de decizia Reginei Margareta la momentul respectiv, iar suverana și-a atras și multe comentarii negative. Margrethe a II-a este mama Prințului moștenitor Frederik, cel care va urca pe Tronul Danemarcei la moartea Reginei Margrethe, alături de soția sa, Seducătoarea Prințesă moștenitoare Mary a Danemarcei. Împreună au patru copii, nepoții Reginei Margareta a Danemarcei și prinți, cu toate drepturile.

Familia Regala daneza in Australia, Printesa Mary, Printul Mostenitor Frederik si copiii lor   pagina oficiala jpg

Mezinul reginei Danemarcei este Prințul Ioachim, care, la rândul său, i-a dăruit mamei sale patru nepoți, doar că sunt făcuți cu femei diferite. Fiii Nikolai, de 23 de ani, și Felix, de 20 ani, pe care Prințul Ioachim îi are din primul mariaj, cu Alexandra, Contesa de Frederiksborg. Actualmente, Prințul Ioachim este însurat cu Prințesa Marie și împreună au doi copii: micuții Henri și Athena au 13 și respectiv 10 ani. Mezina a fost foarte afectată de faptul că bunica sa a lăsat-o fără titlu. Prințesa Marie a dezvăluit că Athena s-a simțit dezrădăcinată.

Copiii Printului Joachim al Danemarcei, Nikolai (23), Felix (20), Henri (13) si Athena (10) jpg

Decizia suveranei daneze, singura Regină rămasă în funcție în Europa, după decesul Elisabetei a II-a, a fost ca un duș rece pentru mezinul său și familia acestuia.

Prințul Ioachim s-a văzut nevoit să discute subiectul cu presa locală, iar soția sa, Prințesa Marie și-a vărsat oful cotidianului B.T, mărturisind că revocarea titlurilor princiare a creat o mare deznădejde printre copiii săi și consideră că decizia a fost luată de suverană fără să se gândească vreo clipă la cum se vor simți copiii.

Ei bine, după o lungă perioadă, Regina Margareta a Danemarcei rupe tăcerea. Suverana daneză a acordat un interviu Weekendavisen, în care mărturisește că a fost foarte important pentru ea să facă acest lucru, ca să-l scutească pe primul său născut de această situație.

Cumva, mai devreme sau mai târziu, copiii lui Ioachim trebuiau să-și piardă titlurile princiare.

”Nu mă încântă subiectul, recunosc. Aș putea să spun ceva, dar în viață nu e bine să spui totul. Mă bucur doar că nu a rămas în sarcina lui Frederik. A fost mai bine că m-am ocupat eu.”, a mărturisit în continuare misterioasă, Margrethe a II-a, mizând cumva pe încrederea pe care oamenii o au în ea. Nu poate spune mai multe, doar că e ceva ce ”trebuia” făcut. ”E prea devreme să dezbat subiectul. Ideea este că a făcut-o o femeie de 82 de ani și așa e cel mai bine.”, își asigură Regina Margareta a Danemarcei supușii.

Suverana i-a asigurat pe toți mereu că își iubește egal nepoții, tocmai de aceea decizia iată că rămâne în continuare o mare necunoscută.

Foto: Getty/Profimedia



Recente pe Ok! Magazine

Kate Middleton  foto   GettyImages jpg
Prințul William la meci, Profimedia jpg
king charles jpeg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
Prințesa Rajwa a Iordaniei Foto Profimedia jpg
Principele Nicolae jpg
Prințesa Charlotte a împlinit 9 ani foto Instagram
 Prinţesa Catharina-Amalia a Ţărilor de Jos (© RVD - Gemmy Woud-Binnendijk / Royal House of the Netherlands)
Prințesa Estelle și Prințesa Victoria a Suediei profimedia 0869167968 jpg
Regele Frederik și Regina Mary, portret de gală PNG
Regina Anne Marie și Regina Margrethe a II a alături de Printesa Benedikte a Danemarcei la 80 de ani   Casa Regală daneză (2) jpg
Prințesa Charlotte colaj  jpg
Ducesa Sophie de Edinburgh, Profimedia (3) jpg
Kate și Beatrice, Profimedia (2) jpg
Prințul Frederik și Prințesa Mary, Foto Profimedia jpg
Regele Charles George Charlotte Louis jpg
Kate, William și Harry, Foto Getty (6) jpg
kate william george charlotte louis jpg