Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii a împlinit 91 de ani

La mulți ani! Astăzi, 21 aprilie, Regina Elisabeta a împlinit vârsta de 91 de ani și este cel mai longeviv monarh britanic din istorie. Născută la Londra la 20 aprilie 1926, regina Elisabeta al II-lea a domnit mai mult decât oricare alt monarh, devenind o figură mult iubită și respectată în întreaga lume. Majestatea Sa stă pe tronul Angliei de mai bine de 65 de ani, preluând puterea pe 6 februarie 1952, în ziua în care tatăl ei, Regele George al VI-lea deceda în urma unei boli cumplite.

Regina a împlinit 91 de ani.

Atfel, o tânără prințesă venea la tron la numai 25 de ani și avea să fie astfel cea mai lungă domnie a unui suveran britanic și cea mai iubită suverană, depăşind-o chiar și pe stră-stră-străbunica ei, Regina Victoria, cu 64 de ani de domnie.

Este momentul să-i spunem ” La mulți ani reginei”, atât ani de viață, cât și de domnie, căci, după cum se pare, Majestatea Sa nu îi va ceda locul la tron fiului său Charles, decât în ziua morții sale. Să aruncăm astfel o privire asupra unor momente importante din viața reginei de anul acesta. Este cea mai iubită regină și printre cele mai admirate femei din lume, cu o putere care depășește imaginația oricărui simpatizant. La cei 91 de ani, Regina continuă să efectueze un program complet de angajamente, de la vizite la organizații de caritate și școli, la găzduirea șefilor de stat, la conducerea națiunii în evenimente de comemorare și de sărbători. Sărbătoarea oficială de ziua sa de naștere se va face în luna iunie. În acest an, Trooping of the Color, se va desfășura pe 17 iunie 2017.

Regina Elisabeta a participat la slujba de Paște.
A hrănit un elefant la o rezervație din Londra.
A participat la evenimentul Commonwealth Day.

Foto: Getty, Arhiva OK

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA