Regina Elisabeta a II-a nu a mai respectat tradiţia. Detaliul care a surprins la apariţia din Parlamentul Marii Britanii

15 octombrie, 2019
1 regina elisabeta parlament 2019 1 jpg jpeg

Suverana Marii Britanii a renunţat la un obicei pe care-l avea de 64 de ani încoace şi a apărut altfel la cea de 66-a intervenţie a sa în Parlamentul englez.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a mai respectat tradiţia şi a purtat o coroană mai uşoară la ceremonia de inaugurare a noii sesiuni anuale a Parlamentului de la Londra, în locul celebrei sale coroane de stat, mult mai grea, pe care suverana britanică a purtat-o de fiecare dată la acelaşi eveniment în ultimii 64 de ani.

Imperial State Crown (Coroana Imperială de Stat), încrustată cu 2.868 de diamante, dar şi safire, smaralde şi câteva sute de perle, a fost plasată pe o masă aflată în proximitatea tronului pe care era aşezată regina, care a susţinut un discurs oficial prin care a anunţat programul politic al premierului Boris Johnson.

Suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, a purtat mult mai uşoara Diamond Diadem (Diadema cu Diamante), cunoscută şi sub numele de "Diadema George IV", în timp ce a rostit acel discurs rămânând aşezată pe tron. Ea a fost însoţită de fiul ei cel mare şi moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, în vârstă de 70 de ani.

2 regina elisabeta parlament 2019 2 jpg jpeg

Regina a purtat în trecut diadema când se deplasa spre ceremonia de deschidere a noii sesiuni parlamentare, dar şi spre diverse alte evenimente oficiale ale casei regale.

Într-un documentar difuzat de BBC anul trecut, regina Elisabeta a II-a a spus că Imperial State Crown, care are o greutate de 1,3 kilograme, este "foarte greoaie". Coroana a fost realizată cu ocazia încoronării tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1937, şi a fost purtată de Elisabeta a II-a la propria ei încoronare, dar şi la toate cele 64 de ceremonii precedente de inaugurare a sesiunilor parlamentare de la Londra.

Diadema, realizată pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1821, are 1.333 de diamante, potrivit Royal Collection Trust.

7 regina elisabeta coroana vs diadema 4 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlotte colaj  jpg
Prințul Charles  sursa foto   GettyImages jpg
Charles Harry și Meghan GettyImages 1129882164 jpg
Charles, William și Harry jpg
Alina Maria si Nicolae al Romaniei, nasi de botez pentru Marija a Serbiei, fiica Printul Filip si Printesa Danica   Instagram (2) jpg
Kate Middleton jpg
Prințul Archie și Prințesa Lilibet jpg
Prințul Harry și Meghan Markle  foto   Profimedia jpg
Prințesa Carina Sayn Wittgenstein Berleburg și prințul Gustaf zu Sayn Wittgenstein Berleburg, Profimedia (1) jpg
Regina Mary și Regele Frederik, plimbare prin Oslo, Profimedia (2) jpg
Thomas Kingston si Lady Gabriella Windsor, alaturi de Regele Charles la Ascot 2023   profimedia 0785167256 jpg
Regina Camilla Foto Getty Images (5) jpg
Prințul Harry și Meghan Markle, Prințul William și Kate Middleton  foto   Getty jpg
Margareta a României cu Principele Radu foto Facebook jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Prințul Harry și Meghan Markle la recepția de nuntă din 2018, Getty (4) jpg
Prințesa Charlene și Albert de Monaco Facebook jpg
Roast Charles PNG