Regina Elisabeta a II-a nu a mai respectat tradiţia. Detaliul care a surprins la apariţia din Parlamentul Marii Britanii

15 octombrie, 2019
1 regina elisabeta parlament 2019 1 jpg jpeg

Suverana Marii Britanii a renunţat la un obicei pe care-l avea de 64 de ani încoace şi a apărut altfel la cea de 66-a intervenţie a sa în Parlamentul englez.

Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii nu a mai respectat tradiţia şi a purtat o coroană mai uşoară la ceremonia de inaugurare a noii sesiuni anuale a Parlamentului de la Londra, în locul celebrei sale coroane de stat, mult mai grea, pe care suverana britanică a purtat-o de fiecare dată la acelaşi eveniment în ultimii 64 de ani.

Imperial State Crown (Coroana Imperială de Stat), încrustată cu 2.868 de diamante, dar şi safire, smaralde şi câteva sute de perle, a fost plasată pe o masă aflată în proximitatea tronului pe care era aşezată regina, care a susţinut un discurs oficial prin care a anunţat programul politic al premierului Boris Johnson.

Suverana britanică, în vârstă de 93 de ani, a purtat mult mai uşoara Diamond Diadem (Diadema cu Diamante), cunoscută şi sub numele de "Diadema George IV", în timp ce a rostit acel discurs rămânând aşezată pe tron. Ea a fost însoţită de fiul ei cel mare şi moştenitorul tronului britanic, prinţul Charles, în vârstă de 70 de ani.

2 regina elisabeta parlament 2019 2 jpg jpeg

Regina a purtat în trecut diadema când se deplasa spre ceremonia de deschidere a noii sesiuni parlamentare, dar şi spre diverse alte evenimente oficiale ale casei regale.

Într-un documentar difuzat de BBC anul trecut, regina Elisabeta a II-a a spus că Imperial State Crown, care are o greutate de 1,3 kilograme, este "foarte greoaie". Coroana a fost realizată cu ocazia încoronării tatălui ei, regele George al VI-lea, în 1937, şi a fost purtată de Elisabeta a II-a la propria ei încoronare, dar şi la toate cele 64 de ceremonii precedente de inaugurare a sesiunilor parlamentare de la Londra.

Diadema, realizată pentru încoronarea regelui George al IV-lea în 1821, are 1.333 de diamante, potrivit Royal Collection Trust.

7 regina elisabeta coroana vs diadema 4 jpg jpeg


Recente pe Ok! Magazine

Prințesa Charlene și Prințul Albert Foto Getty Images (5) jpg
Printesa Anne Foto Profimedia jpg
Sarah Ferguson la Cannes, GettyImages (3) (1) jpg
Mary și Frederik la plajă foto Profimedia jpg
FotoJet Will Camilla jpg
Regele Charles și Regina Camilla portret oficial 2 png
Regina Mathilde a Belgiei profimedia 0892519785 jpg
Mary și Frederik la Paris, GettyImages (3) jpg
Regina Letizia și Regele Felipe la dineul de la Luvru   Casa Majestatii Sale (1) jpg
Charlene de Monaco la Paris, GettyImages (2) jpg
Regele Charles al III lea, Kate Middleton  jpg
Prințul George a împlinit 11 ani, Instagram PNG
Margareta și Maria, fiicele Regelui Mihai (1) jpg
Prințul William și Kate Middleton GettyImages 1519717309 jpg
Mie Sofia Elers si Contele Felix de Monpezat   Instagram, Profimedia jpg
Regina Rania operații estetice jpg
Prințul William cu Prințul George, Foto GettyImages (2) jpg
Regina Letizia, Regele Felipe, Leonor și Sofia profimedia 0882938249 jpg