Regina Elisabeta a purtat o tiară specială la banchetul de la Buckingham Palace! Care e semnificația ei?

Regina Elisabeta și fiul său cel mare, Prințul Charles, au găzduit o recepție somptuoasă la Palatul Buckingham, avându-i invitați pe liderii din Commonwealth și soțiile lor. Acesta a fost unul dintre cele mai elegante și fastuoase evenimente găzduite de Regina Elisabeta a II-a din ultima vreme, iar alături i-au stat Prințul Harry și Prințul William, dar și Prințul Andrew și cele două fiice ale lui, Prințesele Beatrice și Eugenie.

foto: Getty Images

O cină somptuoasă la Palatul Buckingham

Cina ”black-tie” a avut trei feluri principale, iar lista invitaților a fost de 130 de persoane. Seara s-a derulat fără incidente, iar Regina Elisabeta a profitat de ocazia specială pentru a vorbi despre dorința ca fiul său cel mare, moștenitorul tronului britanic, să continue munca depusă de ea și de tatăl ei, Regele George al VI-lea, în folosul Commonwealth-ului, în calitate de suveran.

Gazdele evenimentului. Prințul Charles și Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii

A fost, așadar, o seară plină de semnificații și indicii cum că Prințul Charles nu va fi sărit din succesiune, așa cum se zvonea prin diferite cercuri. Poate și de accea, Regina Elisabeta a II-a a ales să poarte o ținută extrem de elegantă și o tiară foarte importantă la respectiva cină. Ea a îmbrăcat o rochie albă, cu mâneci lungi, care prezentă un  mozaic din paiete.

Regina Elisabeta a purtat o tiară specială

Cât despre tiara purtată, regina Elisabeta a ales din vistieria regală tocmai ”Tiara femeilor din Irlanda și Marea Britanie”, dăruită în ziua nunții ei de către bunica sa paternă, Regina Mary.

Tiara deținută de bunica paternă și dăruită ei în ziua nunții

Bijuteria e cu atât mai specială cu cât a devenit o emblemă pentru poporul britanic, apărând pe multe dintre bacnotele în circulație ori pe ștampilele oficiale.

Loading...


INAPOI LA PRIMA PAGINA