Cozi imense ca s-ajungă la Regină. Anglia e în doliu, suverana a ajuns la Westminster Hall

15 septembrie, 2022
Sicriul Reginei depus la Westminster Hall jpg

Ieri, 14 septembrie, sicriul Reginei Elisabeta a fost depus pe catafalc în Palatul Parlamentului de la Londra, unde au început zilele de omagiu din partea publicului.

Anglia este complet paralizată de doliul regal, iar oamenii formează cozi interminabile pentru a ajunge să-și ia rămas bun de la regretata suverană, care i-a condus 70 de ani și care a decedat la reședința de Balmoral, Scoția, pe 8 septembrie.

Cozi lungi de kilometri s-au format de-a lungul fluviului Tamisa către Westminster Hall, unde se află catafalcul pe care a fost depus sicriul drapat în stindardul regal.

Publicul trece pe ambele laturi ale catafalcului păzit de patru militari în uniformă de gală din regimentul de grenadieri de gardă al Reginei.

Miercuri seara cadența era de 4.000 de persoane pe oră care treceau prin fața catafalcului, iar în acest ritm se estimează că până luni 19 septembrie la ora 6:30 dimineața vor fi trecut prin fața sicriului ca să-și prezinte omagiul peste 500.000 de mii de persoane. Nu este vorba doar de londonezi, ci și de fani regali veniți din toate colțurile lumii.

Regina este plânsă și onorată în întreaga lume.

O procesiune importantă a avut loc la aducerea sicriului de la Palatul Buckingham, la Westminster Hall.

Sicriul Reginei a fost urmat pe traseu, în sunetul unei fanfare care intona muzică funebră și în sunetul tobelor, de cei patru copii ai ei, Regele Charles al III-lea, Prințesa Anne, Prinții Andrew și Edward, precum și copiii acestora.

La Westminster a avut loc un scurt serviciu funebru, condus de Arhiepiscopul de Canterbury, liderul spiritual al Bisericii Angliei, Justin Welby. Apoi, familia regală a prezentat omagiul defunctei suverane, urmați de membri ai Camerei Comunelor și Camerei Lorzilor, printre care prim ministra Liz Truss și liderul opoziției, Sir Keir Starmer.

Publicul va avea acces la Regină până în ziua înmormântării, luni, 19 septembrie. La ceremonie sunt așteptați pe lângă demnitarii britanici, peste 500 de demnitari străini. La funeraliile regale va participa și președintele României, Klaus Iohannis.

Vladimir Putin nu a fost invitat, deși este primul șef de stat care și-a prezentat condoleanțele după moartea Reginei.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

ferg20 jpg
ope3 jpg
Regina Rania și Prințesa Iman jpg
Elisabeta și Philip2 jpg
Meghan Markle și Harry OK Mag (4) jpg
meghan markle 1 jpg
mei jpg
Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
william84 jpg
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg