Ce înalți demnitari sunt invitați la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a? Luni, Anglia va deveni punctul 0 al lumii

15 septembrie, 2022
Regina Elisabeta a II-a

19 septembrie este o dată istorică, ziua în care omenirea își ia rămas bun de la Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii. Suverana s-a stins din viață la 96 de ani, după 70 de ani de domnie, ajungând astfel cel mai longeviv monarh britanic.

Regele Charles al III-lea este succesorul la tron și cel mai în vârstă suveran înscăunat, la 73 de ani.

regele charles jpg

La înmormântarea regală de luni, sunt așteptați la Londra cei mai înalți demnitari, inclusiv președintele SUA și soția sa. Nu vor lipsi nici premierii canadian și australian, Justin Trudeau și Anthony Albanese.

Jill Biden și Leti (2) jpg

Președintele României, Klaus Werner Iohannis este și el invitat. De asemenea, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și ASR Principele Consort vor lua parte la funeraliile Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a.

Principele Charles si Principesa Margareta St James Palace FOTO Romaniaregala ro jpg

La ceremonie sunt așteptați sute de demnitari, anunță The Times. Șefi de stat și mulți regali.

Iată care sunt cele mai răsunătoare nume de pe listă: Prințul Albert de Monaco și Prințesa Charlene, Regele Felipe al Spaniei și Regina Letizia, Regele Philippe și Regina Mathilde ai Belgiei, Regele Carl XVI Gustaf și Regina Silvia ai Suediei, Împăratul Naruhito al Japoniei, Regele Willem-Alexander și Regina Maxima ai Olandei și mama monarhului, Prințesa Beatrix.

Sunt așteptați Joe și Jill Biden, premierul canadian Justin Trudeau, premierul australian Anthony Albanese, primul-ministru din Noua Zeelandă Jacinda Ardern și guvernatorul general jamaican Sir Patrick Allen.

La înmormântare mai participă, printre alții, președintele Franței, Emmanuel Macron, președintele Germaniei Frank-Walter Steinmeier, președintele italian Sergio Mattarella, dar și președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen. Președinta Indiei, Droupadi Murmu, lideri ai statelor din Commonwealth, monarhi europeni, președintele Klaus Iohannis etc.

Nu au fost invitați reprezentanți din Rusia, Belarus, Myanmar, Siria, Venezuela și Afganistan, iar Iranul, Coreea de Nord și Nicaragua vor fi reprezentate la nivel de ambasadori.

Suverana își va face somnul de veci la capela memorială de la Castelul Windsor, unde sunt înmormântați părinții ei, dar și soțul.

Capela poartă numele tatălui regretatei regine, Regele George al VI-lea. Aceasta a fost construită în anul 1969, în interiorul celei mari.

Foto: ProfimediaRecente pe Ok! Magazine

Regina Rania în SUA jpg
diana si andrew profimedia 0595571834 jpg
Printul William Printul Harry funeralii regina Elisabeta foto EPA EFE
3 regina elisabeta a marii britanii tanara 10 jpg jpeg
Prinţesa Diana
sarah86 jpg
FotoJetEle jpg
charles37 jpg
william harry 2 jpg
eg2 jpg
Letizia în SUA (5) jpg
clar2 jpg
Kate Middleton (5) jpg
Meghan Markle si regina Elisabeta  png
Regii Spaniei (6) jpg
bhutan profimedia 0723909669 jpg
tev jpg
charles901 jpg